Care sunt judeţele care au înregistrat luni cele mai multe cazuri noi de infectări cu SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Satu Mare şi Sălaj au fost înregistrate cele mai puţine cazuri   Foto ADEVARUL Daniel Guta
În Satu Mare şi Sălaj au fost înregistrate cele mai puţine cazuri   Foto ADEVARUL Daniel Guta

Bucureştiul este şi astăzi pe primul loc la numărul de infectări cu noul coronavirus. Judeţul Ilfov este pe locul II, iar Clujul, pe locul III. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a dispus, ieri, ca urmare a ratei de incidenţă de 4,28 a cazurilor de COVID 19, închiderea în întreg judeţul Ilfov, pentru două săptămâni, a restaurantelor, cafenelelor, sălilor de spectacole şi a jocurilor de noroc.

Concret, în Bucureşti au fost înregistrate 522 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, în acest moment aici totalul persoanelor infectate fiind de 102.694.

Judeţul Ilfov se află pe locul II cu 253 de noi infectări în doar 24 de ore, numărul total de cazuri ajungând la 24.647. În judeţul Cluj (30.244 de cazuri în total) au fost înregistrate de ieri până astăzi 183 de noi cazuri.

În Satu Mare şi Sălaj sunt înregistrate cele mai puţine cazuri, câte unul.

 În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.148. Dintre acestea, 1.100 sunt internate la ATI.  

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4.837.361 de teste. Dintre acestea, 9.550 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 6.320 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 3.230 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate şi rezultatele a 138 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore şi transmise până la data de 4 ianuarie a.c.

Pe teritoriul României, 30.529 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.957 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 43.389 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 63 de persoane.

Ilfov, in carantină 

În acelaşi timp, aseară, Prefectura Ilfov a anunţat că în judeţ s-au luat noi măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus. 

„Art. 1 Având în vedere că în Judeţul Ilfov rata de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori, respectiv 4.28/1000 locuitori, pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 03.01.2021 ora 20:00 şi până în data de 17.01.2021 ora 20:00, la nivelul judeţului Ilfov, pentru localităţile în care nu este instituită carantina zonală, se dispun următoarele măsuri:

– interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;

– activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi;

– interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;

– interzicerea organizării  şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Art. 2 Regimul contravenţional aplicabil pentru nerespectarea măsurilor dispuse este cel stabilit la art. 64 – 70 din Legea nr. 55/2020.

Art. 3 Pentru localităţile din judeţul Ilfov care în acest moment se află sub măsura de carantinare zonală instituită prin ordin al Şefului DSU, la încetarea aplicabilităţii măsurii se pun în aplicare prevederile prezentei hotărâri.”, arată Prefectura. 

Cea mai mare rată de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în judeţul Ilfov s-a înregistrat în localitatea Tunari de 6,95 la mia de locuitori, urmată de Bragadiru cu 6,36 şi Corbeanca cu 6,13.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite