Cafeneaua publică „Decid pentru mine!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele cu dizabilităţi sociale, unul dintre cele mai discriminate grupuri FOTO Adevărul
Persoanele cu dizabilităţi sociale, unul dintre cele mai discriminate grupuri FOTO Adevărul

Persoanele cu dizabilităţi psihosociale reprezintă unul dintre cele mai discriminate şi marginalizate grupuri, arată cercetări recente.

Tocmai de aceea, Grupul „Decid pentru mine!”, primul grup de iniţiativă cetăţenească din România format din persoane cu dizabilităţi psihosociale, alături de Asociaţia ActiveWatch şi Asociaţia din România de Psihiatrie Comunitară au chemat în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi psihosociale reprezentanţi ai autorităţilor publice, membri ai organizaţiilor neguvernamentale şi jurnalişti în cadrul evenimentului Cafeneaua publică „Decid pentru mine!”. 

Manifestarea s-a desfăşurat sub forma unor discuţii interactive, în cadrul cărora au fost abordate subiecte ce ţin de aspectele zilnice din viaţa oricărei persoane, inclusiv din viaţa persoanelor cu dizabilităţi psihosociale - dificultăţile pe care acestea le întâmpină în găsirea unei slujbe, reticenţa cu care se confruntă din partea comunităţii, imaginea demonizată a acestui grup în mentalul colectiv. 

De asemenea, au fost abordate subiecte precum situaţia actuală a spitalelor de psihiatrie din România şi modul în care acestea sprijină şi tratează cazurile persoanelor diagnosticate cu tulburări psihice. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite