Cadouri pentru copii, în 17 camioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 28 decembrie, mai multe camioane din Germania le-au dus daruri copiilor din 160 de sate, în total, din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş şi Suceava. Asociaţia Tăşuleasa Social i-a găzduit pe şoferii şi pe voluntarii germani şi a împărţit cadourile.

Proiectul „Camionul de Crăciun“ al ONG-ului Tăşuleasa Social, în parteneriat cu organizaţia Die Johanniter, care are sediul la Berlin, îi bucură pe şcolari cu cadouri de Crăciun, pe care elevii germani le trimit în România de 14 ani. 

Pe lângă cadouri, copiii primesc broşuri cu informatii generale şi, uneori, cărticele pe tema voluntariatului. Pentru 2016,  echipa Tăşuleasa le-a propus copiilor să participe pe 2 aprilie la „Ziua Voluntariatului“ cu un proiect pe care să îl desfăşoare în localitatea lor. Organizaţia îi va sprijini logistic, acolo unde are posibilitatea. 

La acţiune au luat parte în jur de 50.000 persoane: părinţi, copii, profesori, autorităţi locale (Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Şcolar Judeţean), voluntari tirişti din Bavaria, voluntari de la organizaţia Die Johanniter din Germania şi voluntari Tăşuleasa din toate colţurile ţări. 

image

 În satul Viile Tecii din judeţul Bistriţa-Năsăud.    Foto: Andrei Dăscălescu

Cu toţii au trecut prin clipe emoţionante. Unii săteni obişnuiesc să le ofere voluntarilor germani produse tradiţionale, în semn de mulţumire. De asemenea, elevii, îmbrăcaţi în costume populare, îi colindă pe voluntarii germani. 

Un film de Andrei Dăscălescu din 2014. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite