Bacău şi Constanţa se bat pentru titlul de Capitala Tineretului din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două oraşe se bat pentru Capitala Tineretului din România FOTO Facebook Capitala Tineretului din România
Două oraşe se bat pentru Capitala Tineretului din România FOTO Facebook Capitala Tineretului din România

Bacău şi Constanţa au rămas în competiţia pentru titlul de Capitala Tineretului din România şi, implicit, pentru premiul în valoare de 50.000 de euro, care va fi oferit oraşului câştigător. Banii vor putea fi folosiţi pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare locală care să implice tinerii.

Obiectivul programului Capitala Tineretului din România este să elaboreze strategii de dezvoltare locale pentru tineri şi să-i implice activ în procesele decizionale din oraşele lor pe teme ce ţin de educaţie, cultură, politică demografică şi alte domenii de interes pentru ei. De asemenea, îşi propune să stimuleze autorităţile publice locale şi companiile private să susţină şi să se implice în implementarea proiectelor propuse în cadrul programului.

Capitala Tineretului din România va fi anunţată în data de 13 noiembrie, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Timişoara.

Premiul de 50.000 de euro este acordat de Consiliul Tineretului din România (CTR), Federaţia SHARE Cluj-Napoca, Grupul PONT şi Banca Comercială Română (BCR).

Dosarul de concurs

Dosarul de candidatură trebuia trimis până pe 21 octombrie, ora 23:59, la adresa de e-mail haisavorbim@capitalatineretului.ro, şi să respecte regulile de înscriere în competiţie:

- să includă o scrisoare de intenţie din partea oraşului candidat, semnată de primar (sau de persoana desemnată să reprezinte localitatea);

- să includă o scrisoare de intenţie, scanată, din partea unei structuri de tineret reprezentative la nivelul localităţii (sau din partea unei coaliţii formate de organizaţii de tineret pentru această cauză, dacă nu există o structură de reprezentare la nivel urban);

- să nu depăşească maximum 40 de pagini, format A4.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite