Aproape jumătate dintre români sunt de părere că informaţiile legate de vaccinul anti-COVID sunt insuficiente. Profilul celor care zic că informaţiile sunt inutile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Aproape jumătate dintre români consideră că informaţiile legate de vaccinul anti-COVID şi campania naţională de vaccinare oferite de autorităţi sunt insuficiente, în timp ce 15% cred că sunt inutile, arată un sondaj realizat de către INSCOP  Research şi Verifield, în parteneriat cu Centrul de Cercetare în Comunicare şi Inovare Socială (CoRe).

În ce privesc informaţiile legate de vaccinul anti-Covid şi campania naţională de vaccinare oferite de autorităţi până acum, 32.6% dintre respondenţi apreciază că acestea sunt utile şi suficiente, 49.5% că sunt utile, dar insuficiente, iar 15.1% că sunt inutile. Nu ştiu sau nu răspund la această întrebare 2.8%. 

Distribuţia opiniilor populaţiei este clară şi indică în mod necesar o densitate şi o diversitate mai mare a informaţiilor oficiale despre vaccinurile anti-COVID19 şi vaccinare.  Analiza socio-demografică arată căs unt de părere că informaţiile legate de vaccinul anti-Covid şi campania naţională de vaccinare oferite de autorităţi până acum sunt utile şi suficiente în special gulerele gri şi respondenţii care lucrează la stat. 

Consideră că informaţiile legate de vaccinul anti-Covid şi campania naţională de vaccinare oferite de autorităţi până acum sunt utile, dar insuficiente mai ales persoanele care au studii superioare, cele care locuiesc în urbanul mare şi respondenţii care câştigă peste 3.000 de lei.

Persoanele care au studii primare, gulerele albastre şi respondenţii fără venit consideră într-un procent mai ridicat că informaţiile legate de vaccinul anti-Covid şi campania naţională de vaccinare oferite de autorităţi până acum sunt inutile.

Profilul românilor care sunt de părere că informaţiile legate de vaccinul anti-COVID sunt inutile

sondaj vaccinare

Studiu mai arată şi că 85.8% dintre români sunt de acord cu ordinea categoriilor de persoane prioritare la vaccinare stabilită în cadrul strategiei naţionale. 11.6% îşi exprimă dezacordul faţă de ierarhia stabilită de autorităţi.  Procentul non-răspunsurilor este 2.6%.

Analiza socio-demografică: Respondenţii peste 60 de ani, gulerele albe şi cei din urbanul mare sunt de acord într-o proporţie mai ridicată decât restul cu ordinea categoriilor de persoane prioritare la vaccinare.

Informaţiile pe tema vaccinurilor şi a vaccinării.

Vezi şi: Sondaj. Aproape jumătate dintre români sunt de părere că Biserica ar trebui să sprijine campania de vaccinare

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite