Angajaţii de la Ambulanţă vor salarii mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii de la Serviciile Judeţene de Ambulanţă vor lefuri mai mari. Aceştia spun că sunt discrepanţe salariale majore între angajaţi şi s-au întâlnit cu conducerea Ministerului Sănătăţii pentru a-şi exprima nemulţumirile. Au primit promisiunea că salariile de bază vor fi uniformizate la nivelul întregii ţări.

În acest sens, o delegaţie a Federaţiei Ambulanţa a ajuns la un acord asupra eliminării inechităţilor din sistemul de salarizare, după o discuţie purtată cu oficialii din Ministerul Sănătăţii.

Leafa începe de la 1040 de lei brut, aşa că oamenii ajung să facă des ore şi gărzi suplimentare, ca să câştige mai mult. Diferenţele la salarii au apărut în 2013, după ce serviciile de ambulanţă au cerut să nu mai fie plătite în funcţie de numărul de intervenţii, ci direct de la bugetul de stat.

„Mi se părea normal că dacă avem aceeaşi mamă şi acelaşi tată să avem acelaşi drepturi”, a declarat Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa”.

Ministerul Sănătăţii intentioneaza să rezolve principala solicitare a Federatiei Ambulanta, respectiv  asimilarea salariilor pentru personalul din circa 19 servicii de ambulanţă, la nivelul salarizării din celelalte Servicii de Ambulanţă prin promovarea unui proiect de act normativ elaborat de guvern.

Totodata, Federatia Ambulanţa a anuntat Ministerul Sănătăţii că militează pentru adoptarea unei legi de salarizare unitara, care sa elimine toate discrepanţele salariale din sistemul sanitar.

„S-au abordat şi alte subiecte cum ar fi: susţinerea de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii a iniţiativei parlamentare care se găseşte în parlament privind legiferarea Statutului personalului profesionist operativ de intervenţie din Serviciile Publice de Ambulanţă, alocarea de buget pentru investiţii privind repararea şi modernizarea sediilor serviciilor de ambulanţă. (staţii centrale şi substaţii), dar şi urgentarea începerii atestatului de urgenţă pentru asistenţii medicali din Serviciile Publice de Ambulanţă”, se arată într-un comunicat de presă al MS.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite