Analiză InfoCons: Carnea de pasăre reprezintă între 27% şi 94% în compoziţia crenvuştilor de pui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Unsplash
FOTO Unsplash

Carnea de pasăre se află în proporţie de 27% - 94% în compoziţia crenvurştilor de pui, potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor acestui tip de produse ce se regăseşte pe piaţa din România.

„În total au fost analizate 30 de produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: din punctul de vedere al procentajului de carne de pasăre, procentajul de carne de pasăre în crenvurştii de pui este cuprins între 27 şi 94% din compoziţia produsului", se menţionează în comunicat.

Sursa citată menţionează că există produse care au în compoziţie carne de porc şi slănină.

„Din punctul de vedere al ingredientelor din crenvurştii de pui, primul ingredient este carnea/pieptul de pasăre pentru toate produsele, al doilea ingredient este slănina pentru 23,33% din produse, iar al treilea ingredient este apa, pentru 33,33% din produse", susţine InfoCons.

De asemenea, 96,675 din produse au în compoziţie E-uri, astfel că aditivii alimentari din crenvuştii de pui variază între 0 şi 10.

Cel mai frecvenţi aditivi regăşiti în crenvuştii de pui sunt: 100% dintre produsele studiate au avut în componenţă nitrit de sodiu (E250), 79,31% dintre ele au avut în componenţă difosfat de sodiu (E450), iar 72,41% dintre produsele studiate acid asorbic (E300).

Toate produsele studiate, crenvurştii de pui au avut menţionate pe etichetă informaţiile nutriţionale. Valoarea energetică în crenvurştii de pui este cuprinsă între 143 kcal şi 287 kcal", se menţionează în comunicat.

Conform InfoCons, cantitatea de grăsimi în crenvurştii de pui variază între 7,6 grame şi 25,2 grame, cantitatea acizilor graşi saturaţi este cuprinsă între 2 grame şi 10,01 grame, iar cantitatea de glucide variază între 0 grame şi 6,3 grame.

Cantitatea zaharurilor în crenvuştii de pui este cuprinsă între 0 grame şi 1,8 grame, cantitatea de proteină se situează între 10 grame şi 17,5 grame pentru produsele studiate, iar cantitatea de sare variază între 1,5 şi 3 grame.

„Crenvurştii sunt un produs pe care îl cumpărăm pentru a-l mânca dimineaţa, la serviciu, când mergem la picnic sau, mai nou, chiar între dou felii de pâine sub denumirea de hot dog. Sperăm cu toţii că un astfel de produs este compus doar din carne, arătând şi mirosind a carne, cu ceva condimente adăugate şi cam atât. Însă, citind eticheta sau urmărind testele comparative InfoCons, putem vedea că într-un astfel de produs se găsesc chiar şi 10 E-uri. Oare mai e loc şi de carne? Haideţi să citim eticheta, să alegem în cunoştinţă de cauză şi să votăm produsele pe care cu adevărat dorim să le cumpărăm!", a afirmat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons, scrie Agerpres.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite