46.000 de dependenţi de droguri, lăsaţi de izbelişte de statul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Media de vârstă a consumatorilor de droguri din ţară a scăzut în ultimii ani de la 20-25 de ani la 15 anii
Media de vârstă a consumatorilor de droguri din ţară a scăzut în ultimii ani de la 20-25 de ani la 15 anii

Acuzaţiile la adresa statului sunt din ce în ce mai frecvente, ultima venind din partea Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), care trage la răspundere Guvernul României pentru cei 500.000 de consumatori români de produse etnobotanice existenţi la nivel naţional.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni, nicio autoritate publică din ţară nu are strategii locale de prevenire a consumului de droguri, iar guvernul nu a alocat niciun leu, în 2009, pentru susţinerea campaniilor organizaţiilor civile care luptă împotriva acestui fenomen.

CIteşte şi:

Românii, dependenți de „Știrile de la Ora Cinci”?

Reprezentantul CIADO, Rareş Beraru, atrage atenţia că indiferenţa guvernului şi a autorităţilor locale a dus la înregistrarea a 500.000 de români consumatori de produse etnobotanice şi a 46.000 de dependenţi de droguri, conform evidenţelor Ministerului Sănătăţii.

Cu toate acestea, se estimează că numărul real al persoanelor afectate de traficul şi de consumul de stupefiante este mai mare faţă de datele oficiale furnizate de ministerul de resort.

Află câţi români dependenţi de droguri sunt internaţi în structurile de tratament din ţară

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite