169 de cursuri de formare profesională, organizate în luna iulie pentru şomerii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
169 de cursuri de formare profesională vor fi organizate pentru şomeri în luna iulie FOTO Adevărul
169 de cursuri de formare profesională vor fi organizate pentru şomeri în luna iulie FOTO Adevărul

Peste 160 de cursuri de formare profesională pentru şomeri vor fi organizate în luna iulie de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Printre specializări se numără cea de bucătar, confecţioner, ospătar, precum şi cele de manichiurist sau coafor.

3.547 de persoane înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă vor beneficia de cursuri de recalificare. Cei mai mulţi (343) vor deveni lucrători în comerţ, bucătari sau inspectori resurse umane.

Cursurile oferă de asemenea specializările de confecţioner asamblor articole din textile, lucrător în cultura plantelor, operator confecţioner industrial, precum şi specializarea de agent de securitate.

Şomerii bucureşteni vor beneficia de cursuri de calificare în meseria de bucătar, ospătar, comerciant  vânzător mărfuri alimentare, cofetar şi patiser, manichiurist, pedichiurist, coafor sau contabil.

720.000 de români sunt şomeri, un sfert dintre ei sunt tineri

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost în mai de 7,5%, în creştere cu 0,2 puncte procentuale faţă de luna anterioară şi de nivelul din mai 2012, numărul şomerilor ajungând la 720.000, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Un sfert din şomeri sunt tineri cu vârste de până la 25 de ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite