147 de concerte şi spectacole în noaptea de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

147 de manifestări publice de amploare - concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă, la care sunt aşteptate să participe aproximativ 300.000 de persoane, vor avea loc în noaptea de Revelion. De aceea, peste 12.200 de poliţişti vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent, în noaptea de Anul Nou, anunţă Poliţia Română.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 6.590 sunt poliţişti de ordine publică, 1.700 de poliţişti sunt de la rutieră, iar 2.092 sunt de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. 

Poliţiştii de la transporturi vor patrula în 238 de staţii şi triaje de cale ferată, în 14 aerogări (internaţionale şi naţionale), precum şi în 24 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Totodată, peste 5.500 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi peste 320 de echipaje SMURD şi ambulanţe vor fi pregătite în caz de accidente, anunţă MAI.

De asemenea, peste 200 de jandarmi vor acţiona în staţiunile montane, iar 12 aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI vor fi zilnic disponibile pentru transportul de urgenţă al persoanelor care au nevoie de îngrijiri medicale şi pentru misiuni de sprijin al altor structuri operative.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite