Articol publicitar

Unitățile mobile de screening al cancerului de col uterin

0
0
Publicat:

Depistarea precoce a infecției cu Virusul Papilloma Uman, prescurtat HPV, este modalitatea eficientă de prevenire a cancerului de col uterin. În cadrul proiectului de screening se efectuează mii de teste prin metode de înaltă calitate, cu aparatură de ultimă generație. Laboratorul este locul în care se închide circuitul femeii de la etapa de informare, testare, prelucrare la etapa de emitere a rezultatului testului.

imagine generala articole cancer col uterin jpg

În cadrul programului de screening, Institutul Oncologic din Cluj-Napoca are în dotare două unități mobile pentru persoanele defavorizate și care nu au acces la servicii medicale. Dacă nu ajungeți dumneavoastră la noi, ajungem noi la dumneavoastră. Unitățile mobile de screening sau o mini ambulatoriile mobile, sunt dotate la fel ca un ambalator de screening normal, cu masă ginecologică, aparat de colposcopie, instrumente pentru recoltarea testelor de prevenție atât Babeș-Papanicolaou, cât și HPV. În cadrul unităților mobile se pot efectua atât teste screening, cum ar fi testul Papanicolaou, testul HPV pentru virusul Human Papilom virus, cât și teste diagnostice.

Programează-te ACUM, pentru un test gratuit de screening al cancerului de col uterin! Test Babeş-Papanicolaou dacă ai vârsta cuprinsă între 24-29 de ani și test HPV dacă ai vârsta cuprinsă între 30-64 de ani.

Mai multe informații găsiți pe site-ul proiectului www.potisaprevii.eu, accesând pagina de Facebook „Poţi să Previi” sau la TelVerde (număr gratuit) 0800 390 391

Integrarea screeningului primar HPV în programul naţional de screening pentru cancerul de col uterin. Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Contract de finanţare nr. POCU/257/4/9/120798 și implementat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite