Turiţa-mare tratează tulburările digestive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planta a fost şi este folosită ca un remediu valoros în Europa şi pe continentul american. În ţara noastră, planta este cunoscută şi sub numele de turicioară sau de leuşteanul muntelui.

„Florile turiţei-mari au proprietăţi astringente, coleretice, colagoge şi hemostatice şi sunt un remediu foarte bun pentru anemii, pentru afecţiuni hepatice şi ginecologice. Datorită gustului amărui, are un efect astringent şi de aceea, turiţa-mare este eficientă în caz de diaree, tratând, de asemenea, şi alte tulburări ale sistemului digestiv.

De asemenea, planta are un efect benefic în afecţiunea dermatologică «piciorul de atlet», cauzată de o ciupercă şi care se manifestă la nivelul labei piciorului", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Mod de administrare

Infuzie: Se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată şi dintr-o cană de apă clocotită. Se infuzează zece minute. Se consumă câte două căni pe zi în anemie şi în tulburări digestive, un interval de 14 zile pe lună.

Tinctură (procurată de la PLAFAR): Zilnic, câte 15 picături, turnate în 50 ml de apă, în afecţiunile respiratorii şi hepatice, un interval de 18-20 de zile. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite