Tratamente pentru eliminarea transpiraţiei excesive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frustrarea, depresia şi jena pot fi rezultate ale hiperhidrozei.
Frustrarea, depresia şi jena pot fi rezultate ale hiperhidrozei.

Cele mai multe persoane se confruntă cu problema transpiraţiei, mai ales în sezonul cald, când mercurul din termometre urcă peste limitele de confort. Totuşi, pentru unii, sudoarea la subraţ este o problemă constantă, care afectează calitatea vieţii.

Hiperhidroza, sau transpiraţia excesivă, este o tulburare a organismului, care nu reprezintă un pericol pentru sănătatea persoanei afectate. Cu toate acestea, ea poate avea implicaţii uriaşe asupra bunăstării sociale. Potrivit experţilor, 3% din populaţia lumii se confruntă cu transpiraţia excesivă, femeile fiind afectate mai des decât bărbaţii. Totuşi, procentul este posibil să fie mult mai mare, deoarece puţini sunt cei care se duc la medic atunci când sesizează această anomalie.

Potrivit unui studiu, până la 50% dintre persoanele cu transpiraţie excesivă se simt mai puţin încrezătoare în forţele proprii. Frustrarea, depresia şi jena sunt alte rezultate ale hiperhidrozei.

Tratamentele aplicate local

Cel mai des folosit tratament rămâne antiperspirantul. Dar, de cele mai multe ori, cele comune nu dau rezultate. Antiperspirantele special concepute pentru hiperhidroză blochează canalele care duc la glandele sudoripare ale pielii, pentru a preveni transpiraţia să ajungă la suprafaţă. Ingredientele active sunt săruri metalice, cel mai frecvent compuşi de aluminiu, cum ar fi clorură de aluminiu. Acestea trebuie administrate numai la recomandarea doctorului şi nu pe răni deschise (cum ar fi tăieturi, sau alte leziuni).

Descoperă pe clickpentrufemei.ro cum poţi să elimini transpiraţia excesivă.

Deodorantele naturale, soluţia împotriva transpiraţiei

5 mituri despre mirosul de transpiraţie

 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite