Tot mai mulţi tineri din Statele Unite au diabet | STUDIU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetătorii au constatat o creştere semnificativă a cazurilor de diabet indiferent de criteriul genului, precum şi în rândul grupurilor rasiale şi etnice. FOTO: pexels.com
Cercetătorii au constatat o creştere semnificativă a cazurilor de diabet indiferent de criteriul genului, precum şi în rândul grupurilor rasiale şi etnice. FOTO: pexels.com

Numărul tinerilor diagnosticaţi cu cea mai răspândită formă de diabet, diabetul de tip 2, aproape s-a dublat în Statele Unite din 2001 până în 2017, potrivit unui studiu publicat marţi şi preluat de Reuters.

Cercetarea a ajuns la concluzia că rata tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani diagnosticaţi cu diabet de tip 2 a crescut cu 95% pe o perioadă de 16 ani şi cu 45% pentru diabetul de tip 1, transmite Agerpres. 

Noile descoperiri au fost făcute în cadrul programului „SEARCH for Diabetes in Youth”, finanţat de CDC şi de Institutul Naţional de Sănătate (NIH).

Unul din 10 americani, circa 34 de milioane de oameni, suferă de diabet, circa 1,6 milioane au diabet de tip 1 şi peste 30 milioane suferă de diabet de tip 2.

Diabetul de tipul 1 rămâne mai frecvent în rândul tinerilor albi. Creşteri mai mari au fost identificate în rândul tinerilor de culoare şi hispanici, potrivit unui studiu publicat în JAMA. Cele mai mari rate de incidenţă a diabetului de tip 2 au fost constatate la tineri de culoare şi la populaţia indigenă.

Numărul deceselor cauzate de diabet a crescut anul trecut cu 17% la peste 100.000. Tinerii cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani au fost afectaţi în cea mai mare măsură, în rândul acestora înregistrându-se cu 29% mai multe decese. Prin comparaţie, toate celelalte decese, cu excepţia celor atribuite coronavirusului, au crescut cu 6% anul trecut, potrivit studiului Reuters. .

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite