Spune-mi ce mananci, ca sa-ti spun cum traiesti - Bamele ne protejeaza de cancer si boli de inima
0Bamele reprezinta o bogata sursa de fibre pentru organismul uman. Din Egiptul antic, bamele au fost preluate de bucataria araba. Abia prin anul 1592 s-au descoperit calitatile lor medicinale.
Bamele reprezinta o bogata sursa de fibre pentru organismul uman. Din Egiptul antic, bamele au fost preluate de bucataria araba. Abia prin anul 1592 s-au descoperit calitatile lor medicinale. Comparativ cu alte legume, bamele contin cantitati modeste de hidrati de carbon si proteine. In schimb, au avantajul ca detin un procent de 20 la suta din doza de Vitamina C pe care trebuie s-o consumam zilnic; au si betacaroten, care este forma vegetala a Vitaminei A, potasiu si fibre din belsug. Bamele furnizeaza circa 40 kcal la 100 grame. Specialistii considera ca o dieta bogata in fibrele pe care le contin bamele pot preveni unele forme de cancer, printre care cel de colon sau rectal. Iar vitaminele (A si C) au puterea sa incetineasca ateroscleroza. Altfel spus, riscul unui atac cerebral sau de inima se reduce simtitor la consumatorii acestor legume, daca nu pun alaturi de ele si o frigaruie de porc.