Sălile de sport cresc eficienţa angajaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii care fac exerciţii fizice la serviciu sunt mai productivi, mai fericiţi, mai eficienţi şi mai calmi, arată un studiu realizat la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, citat de

Angajaţii care fac exerciţii fizice la serviciu sunt mai productivi, mai fericiţi, mai eficienţi şi mai calmi, arată un studiu realizat la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, citat de site-ul britanic bbc.co.uk.

Gimnastica redă calmul

În cazul celor 200 de angajaţi care s-au oferit să participe la acest experiment, s-a observat că activitatea fizică moderată la locul de muncă le îmbunătăţeşte puterea de concentrare, le stimulează capacitatea de a găsi soluţii şi îi face mai calmi.

Cercetătorii au sugerat că această descoperire le-ar putea da un exemplu angajatorilor să încurajeze exerciţiile fizice la serviciu. „Este un lucru bine ştiut că exerciţiile fizice regulate menţin sănătătea fizică şi psihică”, spune Jo Coulson, coordonatorul acestui studiu. În plus, serviciul devine un loc mai sănătos, mai ales că un angajat îşi petrece mai mult de 60 la sută din timpul său la birou.

Totuşi, câţiva dintre participanţii la studiu au spus că ar avea reţineri în a practica un sport la serviciu. Mai exact, aceştia se tem că vor fi criticaţi de colegii lor, pentru că îşi iau o pauză.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite