Articol publicitar

Programul organizat de screening mamografic

Publicat:

Programul organizat de screening mamografic al cancerului mamar este un program de sănătate publică așteptat de foarte multă vreme în România. Prin acest program, pe care îl organizează Ministerul Sănătății, vor avea acces, pentru început,  femeile din patru regiuni ale țării la testări mamografice. Toate femeile cu vârsta cuprinsă între 50-69 ani din cele patru regiuni ale țării Nord-Vest, Vest, Nord-Est, Sud-Est vor beneficia de teste mamografice asigurate calitativ.

imagine generala san jpg

Programul este unul pilot, multiregional, ca un fel de studiu de fezabilitate lărgit, în sensul în care se urmărește o pregătire în paralel cu o pregătire de infrastructură pentru programul de screening în județele respective ale regiunilor respective, dar mai ales o pregătire prin formare de personal a viitoarelor centre de mamografie care să permită extinderea programului în întreaga țară. Informează-te!

Programează-te pentru un test gratuit de depistare a cancerului de sân!

Mai multe informații găsiți pe site-ul proiectului www.pentrutine.eu, accesând pagina de Facebook „Pentru Tine sau la TelVerde (număr gratuit) 0800 410 020

Proiect „Creșterea capacităţii instituţionale și a competenţelor profesionale ale specialiștilor din sistemul de sănătate în scopul implementării Programului Național de screening pentru cancerul de sân” Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Contract de finanţare nr. POCU/259/4/9/120799 și implementat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Cancerul de sân depistat la timp poate fi vindecat!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite