Patru lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată atunci când ai de-a face cu o urgență medicală. Sfaturile unui medic

0
Publicat:

Există patru greșeli frecvente pe care le fac oamenii în timpul unei urgențe medicale. Specialiștii spun că ați putea salva o viață dacă rezistați impulsului de a lăsa emoțiile să preia controlul.

Primul lucru care trebuie făcut într-o situație de urgență este apelarea numărului 112 FOTO Adevărul
Primul lucru care trebuie făcut într-o situație de urgență este apelarea numărului 112 FOTO Adevărul

Dr. John Torres, medic de urgență la Premier Urgent Care din Colorado Springs și corespondent medical principal al NBC News, a povestit în cadrul secțiunii TODAY a postului de televiziune despre principalele patru greșeli pe care le fac pacienții în caz de urgență, relatează alephnews.ro.

Nu-i sunați mai întâi pe cei dragi!

Cea mai mare greșeală este legată de faptul că primul impuls al oamenilor este să sune o persoană dragă – părinte, copil sau frate sau soră – pentru a cere ajutor. Dar Dr. Torres spune că, în schimb, primul punct de apel ar trebui să fie întotdeauna numărul de urgență. În cazul în care sunați pe altcineva se pierde timp prețios, care ar putea fi folosit pentru a ajuta la tratarea pacientului, scrie Daily Mail.

Evitați transportarea pacientului la spital!

Totodată, potrivit FAIR Health, mulți aleg să îi conducă pe cei dragi la spital. O altă gafă. Medicul remarcă faptul că, deși acest lucru poate părea mai rapid, de fapt întârzie ca un pacient să primească tratament.

Ambulanțele sunt echipate cu dispozitive medicale și sunt dotate cu personal medical profesionist pentru a ajuta pacienții, de aceea variantă cea mai bună este de a cere ajutopr specializat. Dispozitivele de la bord pot include monitoare de ritm cardiac și defibrilatoare, ventuze sau aspiratoare care pot elibera căile respiratorii și incubatoare pentru a menține pacienții la cald.

Dr. Torres spune că deplasarea unei persoane la spital se poate dovedi foarte deranjantă pentru șofer, ceea ce crește riscul de accidente. Spitalele estimează că aproximativ 20 la sută dintre pacienții care ajung la camera de urgență sunt conduși acolo, relatează WEAU.

Rămâneți alături de pacient în Departamentul de Urgență!

În momentul în care ai ajuns la urgență, pacientul nu trebuie lăsat singur. Dr. Torres spune că ar trebui să rămâneți cu pacientul pentru a răspunde la întrebările medicilor și asistentelor despre ce s-a întâmplat.

Pacienții nu vor gândi limpede, mai ales dacă sunt răniți. Deci este important să aibă pe cineva acolo care să poată pune întrebări. Este în regulă să fii insistent, dar nu este în regulă să fii nesuferit”, atrage atenția specialistul.

Nu uitați încărcătorul de telefon!

Ultimul lucru care nu trebuie pierdut din vedere are legătură cu încărcătorul pentru telefonul mobil. Este vital să nu-l uitați acasă.

Dr. Torres a declarat: „Nu vă pot spune de câte ori vin oamenii și le cedează telefonul mobil, pentru că stai acolo șase, 10 sau 12 ore.” Uneori, pacienții pot ajunge să rămână în spital zile întregi, cu membrii familiei pentru a-i sprijini, așa că este necesar ca telefonul mobil să fie funcțional.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite