Articol publicitar

Pacienţii oncologici din România merg să se trateze în spitalele PremiQaMed din Viena în căutarea unei abordări interdisciplinare şi pentru metode noi de tratament VIDEO

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Univ. Prof. Dr. Johannes Drach

Peste 1.200 de pacienti români ajung anual să se trateze în spitalele PremiQaMed din Viena, principalul operator de spitale private din Austria. Univ. Prof. Dr. Johannes Drach a explicat în exclusivitate pentru Adevărul care sunt nevoile pacienţilor români şi pentru ce servicii medicale ajung aceştia în Austria.

Univ. Prof. Dr. Johannes Drach este din anul 2012 directorul medical al Spitalului Privat Confraternität din Viena, care aparţine de grupul PremiQaMed. A tratat numeroşi pacienţi români, dar cazul care i-a rămas pregnant în minte este al unui pacient care a ajuns în cabinetul său cu puternice dureri osoase şi cu o stare generală foarte proastă. Testele au arătat că suferea de mielom multiplu, un cancer al măduvei osoase care cauzează dureri, oboseală cronică şi epuizare.

„Acest pacient a venit cu o condiţie generală foarte afectată şi dureri osoase masive. Procesul de diagnosticare s-a desfăşurat rapid şi am putut iniţia un tratament medicamentos nou şi modern. Printr-un tratament care se numeşte transplant autolog de celule stem, pacientul a putut obţine o remisie completă şi a scăpat complet de durerile osoase“, îşi aminteşte Prof. Dr. Drach. Acum pacientul duce o viaţă normală şi se află sub remisie completă de mai bine de trei ani.

Specialistul ne mărturiseşte că la spital primesc multe solicitări de la pacienţi români cu probleme oncologice, iar printre principalele motive pentru care românii aleg spitalele PremiQaMed se numără abordarea interdisciplinară şi metodele noi de tratament.

„Din punctul meu de vedere, există mai multe motive pentru care românii aleg spitalul nostru. În special, pentru că în domeniul diagnosticării şi a tratamentului oncologic putem oferi o abordare interdisciplinară. Este esenţial ca în diagnosticarea şi tratamentul cancerului să existe o colaborare strânsă între disciplinele medicale implicate. Trebuie să existe o colaborare foarte strânsă între specialiştii care profesează în chirurgie, oncologie, radioterapie, precum şi cei implicaţi în diagnosticare. Uneori este important să implicăm patologi specializaţi, iar această colaborare foarte strânsă este cheia unui diagnostic şi tratament personalizat. Mai există un al doilea aspect esenţial: în Austria, suntem în poziţia norocoasă de a dispune, de regulă, de un acces foarte timpuriu la abordări moderne de tratament, inclusiv la substanţe şi medicamente noi şi moderne. Acest lucru, împreună cu interacţionarea medicilor specialişti şi posibilitatea de a trata prin metode şi medicamente noi, ne oferă oportunitatea să ne bucurăm de rezultate terapeutice foarte bune, în cazul multor diagnostice de cancer“, explică Univ. Prof. Dr. Johannes Drach.

Tehnicile din domeniul oncologic au fost îmbunătăţite semnificativ în ultimii ani

În privinţa progreselor din domeniul oncologic înregistrate în ultimii ani, medicul spune că acestea au fost făcute, în primul rând, în abordările de diagnosticare. „S-au dezvoltat tehnici şi metode patologice noi, pentru a defini în mod clar şi personalizat afecţiunea fiecărui pacient în parte. Aceste tehnici au fost îmbunătăţite esenţial în ultimii ani. Drept urmare, astăzi putem emite un diagnostic foarte precis şi personalizat. În al doilea rând, s-au înregistrat progrese în abordările terapeutice personalizate, astfel încât acum nu tratăm, de exemplu, doar limfomul sau cancerul de sân în general, ci putem trata boala foarte specifică a pacienţilor în cauză. Este o medicină personalizată, în care ştim exact caracteristicile moleculare a bolii pacienţilor afectaţi. Putem emite un tratament optimizat şi personalizat pentru fiecare pacient“, precizează specialistul.

Un al treilea aspect pe care îl aminteşte este cel înregistrat de progresele în domeniul oncologiei medicale, prin dezvoltarea multor terapii medicamentoase noi. Medicamente care nu reprezintă o chimioterapie clasică, ci un tratament foarte specific şi ţintit. Cele care vizează foarte efectiv şi în mod specific celulele canceroase. Astfel, este îmbunătăţită tolerabilitatea tratamentelor, deorece celulele şi ţesutul normal din corp nu sunt atât de afectate, în comparaţie cu terapiile convenţionale. Aici sunt incluse progresele recente din domeniul imunoterapiei, atât anticorpii foarte specifici, care fac parte din imunoterapie, cât şi alte abordări noi, momentan in proces de cercetare.

Susţinerea procesului de recuperare a pacientului cu boli oncologice

Întrebat ce pot face pacienţii cu boli oncologice pentru a susţine procesul de recuperare, specialistul subliniază că este foarte importantă menţinerea un stil de viaţă activ. „Să faceţi mişcare, deoarece ştim că tolerabilitatea tratamentului este mult mai bună când sunteţi activi fizic, când faceţi mişcare în mod regulat, aceasta vă ajută să depăşiţi o problemă frecventă pe care o numim sindromul de oboseală şi epuizare. Este fenomenul prin care mulţi pacienţi se simt obosiţi, epuizaţi şi incapabili de a continua. Le este foarte greu să se mişte şi să îşi continuie viaţa. Însă numai prin activitate şi prin încercarea continuă de a menţine un stil de viaţă activ, se poate depăşi cu adevărat această problemă majoră. Ştim, de asemenea că un stil de viaţă activ este foarte important şi după terminarea tratamentului. Există multe studii disponibile, care arată că activitatea fizică şi menţinerea unui stil de viaţă sănătos, contribuie la scăderea ratelor de recidivă, acestea fiind mult mai mici în cazul pacienţilor activi în comparaţie cu cei care nu fac activitate fizică.“

În privinţa alimentaţiei, Univ. Prof. Dr. Drach atrage atenţia că există zvonuri şi multe teorii nedovedite ştiinţific despre ce este benefic sau nu, în contextul tratamentului oncologic. „Sfatul meu şi, de asemenea, baza ştiinţifică recomandă adoptarea unei alimentaţii cu o cantitate foarte redusă de zahăr; acesta fiind un criteriu consacrat. În rest, este recomandată o alimentaţie echilibrată, cu cantităţi suficiente din toate elementele importante, cu proteine, carbohidraţi, consumul de fructe şi legume ca şi surse importante de vitamine şi microelemente, pe care corpul le poate asimila într-un mod favorabil.“

Spitalele PremiQaMed din Viena oferă consiliere în limba română

Departamentul internaţional al spitalelor private PremiQaMed din Viena oferă consiliere în limba română, cu privire la toate aspectele organizatorice şi medicale, aferente vizitei medicale a pacienţilor români la Viena.

Spitalele PremiQaMed oferă consultaţii şi o a doua opinie medicală şi la distanţă, inclusiv emiterea recomandărilor terpeutice. Pentru tratamentul medical, spitalele PremiQaMed se bazează pe colaborarea cu specialişti din toate domeniile medicale, medici primari şi profesori universitari, precum şi pe tehnologii de ultima generatie.

Momentan călătoria spre Austria în scopuri medicale este posibilă pe baza unui test PCR negativ. Testul PCR nu are voie să fie mai vechi de 3 zile la intrarea pe teritoriul Austriei şi la iniţierea investigaţiilor/tratamentului medical.

Pacienţii pot afla mai multe informatii detaliate despre diferitele proceduri medicale pe site-ul spitalelor PremiQamed (https://www.premiqamed.ro/ro/informatii-pentru-pacienti/coronavirus)şi pe Youtube (cu subtritrare in limba romana)

Playlist Youtube cu subtritrari in limba romanahttps://www.youtube.com/watch?v=QZUFA7iQFOA&list=PL3k4jNIXczWEoojZlRVX-qIZR5a7eQyex

Website: https://www.premiqamed.ro/

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite