Nu mai scapi de migrene? Elimină aceste cauze!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nopţile pierdute sau, din contră, somnul prelungit provoacă migrene, acele dureri intense care apar doar pe o porţiune a capului, de obicei la tâmple, în zona frunţii sau în jurul ochilor.

Migrenele pot fi manifestate şi printr-o sensibilitate la lumină, stare de greaţă, vărsături, intoleranţă la zgomote. Dacă simptomele dispar abia după ore în şir de suferinţă ori nu trec nici după ce ai luat un analgezic, o posibilă cauză este reprezentat de tulburările hormonale. Descoperă şi alte posibile cauze care, dacă nu sunt eliminate, pot agrava migrenele!

Mâncatul în grabă şi alimentele procesate

Migrenele pot avea o cauză la care poate nu te gândeşti: mesele neregulate sau mâncatul pe fugă, în timp ce lucrezi. Dacă, în timp ce mănânci, nu te concentrezi asupra mestecatului şi te grăbeşti, creierul este stimulat să producă o cantitate mare de hormon serotonină.

Dieta influenţează mult apariţia migrenelor. Alimentele de tip fast-food, supele instant şi prăjelile cresc riscul de apariţie a oboselii şi a migrenelor. Printre „vinovaţi“ se numără tiramina (prezentă în vinul roşu, peştele afumat, ficatul de pasăre, smochine), nitraţii (din mezeluri) şi glutamatul monosodic, o substanţă care intensifică gustul acestor preparate şi declanşează procese inflamatorii care conduc la apariţia migrenelor.

Află pe clicksanatate.ro ce alte cauze pot avea migrenele!

De ce e bine să mănânci citrice

INTERVIU. Dr. Călin Ciubotaru: „Pacientul nu are dreptul de a solicita efectuarea anumitor analize“

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite