Miracol reușit de medicii ieșeni. Au operat cu succes o tumoră cerebrală gigant, iar pacientul poate pleca în curând acasă

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din județul Neamț, a primit o veste cumplită din partea medicilor. Acesta a aflat că are o tumoră cerebrală de 10 centimetri, care îi pune viața în pericol.

Spitalul de Neurochirurgie Iași SURSĂ Iasitvlife
Spitalul de Neurochirurgie Iași SURSĂ Iasitvlife

Acesta a fost diagnosticat la Spitalul Județean Neamț și a fost transportat de urgență la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Aici, o echipă de medici a reușit să îi salveze viața, chiar dacă intervenția chirurgicală la care a fost supus a fost una extrem de dificilă.

Miracol reușit de medicii ieșeni

Conform cadrelor medicale, tumora se afla într-o parte a creierului greu accesibile. Cu toate acestea, eforturile făcute de echipa medicală nu a fost în zadar, operația fiind un real succes.

Conf. dr. Lucian Eva, manager al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași a vorbit despre această intervenție extrem de dificilă și a dezvăluit că medicii din Neamț au descoperit tumora de dimensiuni mari localizată la nivelul șanțului olfactiv, intracerebral, cunoscut sub numele de meningiom olfactiv. 

S-a intervenit chirurgical, s-a făcut o rezecție microscopică subtotală a acestei leziuni, în sensul în care a mai rămas un mic rest care era aderent de nervul optic și chiasma, rest care va fi tratat ulterior în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife. Meningiomul este o tumoră benignă, a fost un meningiom de gradul unu, deci șansele lui de vindecare sunt foarte mari pentru că recidiva în acest caz este undeva de 15%. Prin tehnologia pe care o deținem putem avea un control local aproape de 100% asupra acestor tipuri de tumori. Pacientul este bine și va fi externat în perioada următoare și o să își poată relua activitatea normală în ceea ce privește viața profesională și socială”, a declarat conf. dr. Lucian Eva,  manager al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași

Poate trăi din nou o viață normală

Bărbatul în vârstă de 58 de ani a povestit cum a primit vestea cumplită din partea medicilor din Neamț și a declarat că a avut încredere totală în echipa medicală de la Iași.

Am fost la spital la Piatra Neamț prima dată și de acolo m-au trimis aici. Știind că tehnologia a avansat, nu se mai pune problema. Operația a fost perfectă. Aproape perfectă, pentru că a fost o zonă unde nu a putut să ajungă, era vascularizația prea mare. Când m-a anunțat că mâine plec acasă, am rămas uimit. Să fie tot așa înainte și să evolueze cu tehnologia. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la sănătatea mea” a declarat Gheorghe Dogaru, pacientul de 58 de ani, conform zdi.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite