Medicover: Cum putem preveni cancerul de colon si rect (P)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inainte de a fi cancer, tumorile colonice sunt, de obicei, polipi adenomatosi (tumori benigne)
Inainte de a fi cancer, tumorile colonice sunt, de obicei, polipi adenomatosi (tumori benigne)

Cancerul colo-rectal este al 3-lea ca frecventa in Romania, la barbat dupa cel pulmonar si de prostata, iar la femeie dupa cel de sin si uterin, aparind la 5% din oameni. Din fericire, exista posibilitatea sa il prevenim.

Colonoscopia de screening - investigarea vizuala a intestinului gros inaintea aparitiei cancerului, poate preveni dezvoltarea acestei boli. In Medicover, colonoscopia este practicata in conditii de siguranta, de catre specialisti cu o inalta calificare, pe aparatura performanta.

Cancerul de colon si rect (de intestin gros) si colonoscopia profilactica (de screening)

Cancerul colo-rectal este al 3-lea ca frecventa in Romania, la barbat dupa cel pulmonar si de prostata, iar la femeie dupa cel de sin si uterin, aparind la 5% din oameni. Din fericire, exista posibilitatea sa il prevenim. Colonoscopia de screening - investigarea vizuala a intestinului gros inaintea aparitiei cancerului, poate preveni dezvoltarea acestei boli. In Medicover, colonoscopia este practicata in conditii de siguranta, de catre specialisti cu o inalta calificare, pe aparatura performanta.

Inainte de a fi cancer, tumorile colonice sunt, de obicei, polipi adenomatosi (tumori benigne) care cresc incet in decurs de ani de zile. Cind depasesc 2 cm, acesti polipi pot sa se malignizeze (pot deveni cancerosi). Daca polipii sunt surprinsi in perioada de cancer incipient, operatia, care consta in rezectia unei portiuni a intestinului impreuna cu tumora, urmata uneori de un tratament chimic ajutator, duce la vindecare, in majoritatea cazurilor.

Mai eficienta este, insa, profilaxia aparitiei cancerului prin rezecarea acelor polipi inainte de a deveni cancerosi. Rezectia polipilor se poate face, in Medicover, in majoritatea cazurilor, pe cale endoscopica, adica fara operatie, in timpul colonoscopiei de screening.

Citeste articolul complet

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite