Medicina de familie, pe cale de dispariție. Avertismentul unui doctor: „În zece ani nu veți mai fi consultați!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, avertizează că în următoarii ani nu vom mai primi rețete și nici nu vom mai fi consultați, având în vedere faptul că tot mai puțini tineri sunt interesați de medicină.

Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov FOTO Facebook S.A.
Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov FOTO Facebook S.A.

Medicul a postat un mesaj pe pagina sa de socializare în care avertizează ce se va întâmpla în următorii ani.

"Ultimul comunicat privind examenul de rezidențiat ar trebui să dea frisoane celor care au condus frâiele sănătății în România în ultimii 20 de ani, dar mai ales celor care vor urma la conducere.

În lipsa strategiilor viabile și în ciuda exodului medicilor, pare ca nimănui nu ii pasă ce se va întâmpla cu sănătatea românilor.

E trist că au rămas neocupate 625 de locuri, medicina nu mai e o atracție pentru tineri, iar cei care aleg totuși, doresc specialități care să ii poată propulsa în specialități bine plătite sau ușor de ales pentru alte țări",  arată medicul.

"Să nu ne mirăm că nu mai vin doctori"

Totodată, Sandra Alexiu arată că medicina de familie este pe cale de dispariție, având în vedere finanțările mediocre și desconsiderarea și celor puțini specialiști care au mai rămas în România.

"Nu voi comenta dezastrul de la chirurgie sau medicina de urgență, dar dacă e să vorbim despre medicina de familie, nu trebuie sa se mire nimeni ca am ajuns aici.

Cu o finanțare sub orice critică și o minimizare a specialității în formă continuată, cu o desconsiderare de neacceptat a medicilor care au rămas în cabinete și pe fondul unei neimplicări aproape comete a consiliilor locale mai ales în rural, să nu mirăm ca nu mai vin medicii în cabinete.

În zece ani nu veți mai vedea nici retete compensate, nici prețioasele trimiteri fără de care unii nu mai pot respira, nu veți mai fi vaccinați, operați sau consultați, că nu va mai avea cine să facă toate astea.

Din fericire nu va mai fi nimeni de înjurat și nici de ponegrit prin emisiuni obscure", a scris medicul pe pagina sa de socializare.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite