Mâncarea sănătoasă "disciplinează" copiii cu deficit de atenţie (ADHD)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O hrană mai bogată în nutrienţi reduce simptomele specifice tulburării ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder- Tulburare Hiperkinetică cu Deficit de Atenţie ) atunci când terapia comportamentală şi medicamentele administrate au o eficienţă redusă, sunt de părere specialiştii de la Universitatea Northestern din Chicago.

Potrivit medicilor, schimbările din dietă pot fi considerate o formă de terapie cu rezultate pe termen lung.

„Terapia dietetică este simplă, ieftină şi acceptată uşor de părinţii cărora li se explică faptul că aceasta poate fi o alternativă la tratament", spune pediatrul Andrew Adesman, specialist în probleme de dezvoltare şi comportament la copii la centrul din Chicago.

Potrivit specialistului, o dietă care conduce la atenuarea simptomelor din ADHD ce constau în impulsivitate, hiperactivitate şi dificultăţi în concentrare, presupune excluderea dulciurilor şi a aditivilor din dietă, introducerea cât mai multor vitamine şi a suplimentelor alimentare cu acizi graşi Omega 3. Aceste măsuri pot fi complementare terapiei comportamentale şi medicamentelor indicate în cazul acestei afecţiuni.


Produsele fast-food exacerbează simptomele


Moştenirea gentică este implicată în apariţia ADHD, dar sunt cunoscuţi şi o serie de factori favorizanţi care agravează simptomele. Este vorba despre violenţa în familie, despre neglijarea afectivă a copilului şi despre o dietă săracă în vitamine şi în minerale esenţiale. De asemenea, studiile indică şi faptul că o dietă bofată în grăsimi şi săracă în fibre, precum şi consumul constant de alimente de tip fast-food conduc la exacerbarea simptomelor ADHD.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite