Femeile sunt de două ori mai expuse decât bărbaţii pericolului de a suferi un atac de cord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile prezintă un risc mult mai mare decât bărbaţii de a muri în urma unui atac de cord din cauza modului în care sunt acestea diagnosticate de medici, reprezentanţii din sistemele de sănătate considerând o parte din stările de disconfort sunt datorate anxietăţii, nu unei afecţiuni, potrivit Agence France Presse.

Cercetătorii de la Universitatea McGill din Montreal au realizat un studiu în care prin care au urmărit o mai bună înţelegere a diferenţei mortalităţii între bărbaţi şi femei cauzate, bineînţeles, de atacurile de cord. În cercetarea grupului canadian au fost chestionaţi 1.123 de pacienţi cu vârste cuprinse între 18-55 de ani, internaţi în 24 de instituii medicale din Canada, precum şi câte un spital din Elveţia şi Statele Unite.

Pacienţii participanţi la studiu erau toţi diagnosticaţi cu sindrom coronarian acut (sau angină instabilă), aceştia răspunzând la întrebările cercetătorilor în primele 24 de ore de la intrarea în spital.

Una din cauze este faptul că în momentul în care persoanele care suferă de dureri la nivelul pieptului, femeile sunt, în general, neglijate, medicii interpretând starea acestora drept un moment de anxietate, nu începutul unui atac de cord.

Cercetătorii au concluzionat că în urma aplicării diferitelor proceduri de menţinere de în viaţă, în urma atacurilor de cord, procentul bărbaţilor care reuşesc să supravieţuiască este, de asemenea, mai mare ca cel al femeilor.

Două elemente semnificative pentru rezultatul studiului au fost reprezentate de situaţia materială a femeilor, acesta fiind în general mult mai modestă faţă de cea a bărbaţilor, precum şi un risc mult mai mare faţă de apariţia diabetului zaharat şi al hipertensiunii arteriale. De asemenea, moştenirea genetică a diferitor boli de inimă a mult mai prezentă în rândul femeilor.

Studiul integral al cercetătorilor canadieni a fost publicat în Journal of Canadian Medical Association.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite