Articol publicitar

Excelenţa în Chirurgia obezităţii de la Spitalul Medicover, certificată la nivel european

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Mihai Ionescu
Medicul Mihai Ionescu

Spitalul Medicover din Bucureşti a primit recent o nouă confirmare a performanţei echipei sale medicale: Dr. Mihai Ionescu, şeful secţiei de Chirurgie, a fost desemnat Chirurg de Excelenţă în Chirurgia obezităţii de către Consiliul European de Acreditare pentru Chirurgie Bariatrică (EAC-BS).

Prin această înaltă certificare, Dr. Mihai Ionescu îi este recunoscută excelenta activitate medicală, dedicarea faţă de pacienţi şi perseverenţa în obţinerea celor mai bune rezultate.

Echipa multidisciplinară pentru tratarea obezităţii condusă de Dr. Mihai Ionescu din cadrul Spitalului Medicover este formată din specialişti cu vastă experienţă, aspect care a permis o rată de succes de 100% în intervenţiile realizate şi recuperarea post-operatorie. Spitalul Medicover dispune de aparatură şi dotări tehnice, conforme celor mai înalte standarde, pentru siguranţa deplină a pacienţilor.

„România are nevoie de cei mai buni specialişti în tratarea obezităţii. Această recunoaştere oferă garanţia unor servicii medicale la cele mai înalte standarde şi subliniază nivelul de specializare şi experienţa echipei, alături de calitatea aparaturii utilizate în timpul intervenţiilor”, a declarat Dr. Mihai Ionescu, medic primar Chirurgie Generală şi Coordonator al Departamentului de Chirurgie Generală şi Bariatrică din cadrul Spitalului Medicover din Bucureşti. „Acreditarea se datorează întregii echipe coordonate şi este un pas spre ceea ce sper să devină o normalitate în practica medicală din România”, a adăugat Dr. Mihai Ionescu.

Distincţia are la bază experienţa Dr. Mihai Ionescu, de peste zece ani, în domeniul chirurgiei metabolice, interval în care a operat peste de o mie de pacienţi.

Consiliul European de Acreditare pentru Chirurgie Bariatrică (European Accreditation Council for Bariatric Surgery – EAC-BS) desemnează anual medicii şi instituţiile medicale care respectă standardele de calitate a actului medical şi protocoale recunoscute de forurile naţionale şi internaţionale. Certificarea de Chirurg de Excelenţă se acordă în urma îndeplinirii concomitent a unui set norme şi protocoale foarte bine puse la punct, recunoscute de forurile naţionale şi internaţionale. Printre acestea se numără:

  • Echipă multidisciplinară de tratament al obezităţii;
  • Aparatura utilizată şi dotările tehnice existente corespund unor standarde de calitate ridicate;
  • Pacienţii sunt introduşi într-un registru codificat de chirurgie metabolică;
  • Respectarea criteriilor de indicaţie şi standard de calitate ale actului medical;
  • Respectarea normelor de monitorizare postoperatorie a pacientilor;
  • Respectarea normelor şi criteriilor în timp real, precum şi raportarea către comunitatea ştiinţifică internaţională de specialitate.

În Spitalul Medicover sunt efectuate zilnic intervenţii de chirurgie bariatrică, iar rezultatele obţinute de echipa condusă de Dr. Mihai Ionescu au permis pacienţilor pierderea între 75 şi 100% din excesul ponderal, în anumite cazuri cu până la 70 de kilograme.

Alături de schimbarea stilului de viaţă, pacienţilor supraponderali sau cu forme de obezitate morbidă le este recomandat tratamentul chirurgical, pentru eliminarea riscurilor grave asociate, prin reducerea rapidă şi controlată a greutăţii. Tratamentul chirurgical este  considerat astăzi cel mai eficient tratament al obezităţii morbide.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite