Cumperi pastile de pe internet? Iată la ce trebuie să fii atent!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Există riscul ca pastilele comandate online să fie contrafăcute
Există riscul ca pastilele comandate online să fie contrafăcute

Chiar dacă este mai uşor să-ţi cumperi medicamente de pe internet, trebuie să ştii că există riscul să ţi se livreze produse contrafăcute.

Probabil că primele gânduri care îţi vin în cap când eşti tentat să cumperi  medicamente din farmaciile virtuale sună cam aşa: „De ce să mai merg la farmacie când pe internet pot să comand uşor tot ce-mi doresc?” sau „De pe internet pot să cumpăr medicamente fără prescripţie medicală”. Dar realitatea medicamentelor din lumea virtuală, care promit minuni, este cu totul alta. Îţi pui viaţa în pericol şi asta chiar pe banii tăi.

Pot fi contrafăcute

Pe internet, nu ştii ce fel de produse îţi comanzi şi riscul ca aceastea să fie contrafăcute este foarte mare. De regulă, ambalajul, metoda de inscripţionare şi forma pastilelor nu îţi dau de bănuit că ceva este în neregulă. Însă te poţi trezi că acestea îţi fac mai mult rău decât bine, adică fie au alte substanţe decât cele de pe etichetă, fie n-au aceeaşi cantitate de substanţe active. „În acest caz, ele pot provoca reacţii adverse, cum ar fi alergii şi intoxicaţii sau pot agrava afecţiuni pe care le ai deja”, spune Anca Crupariu, de la Asociaţia Naţională a Medicamentului (ANM).

Suplimentele alimentare, la discreţie

Este de ajuns să dai o căutare pe internet pentru a vedea că ai la îndemână o gamă largă de produse. Printre cele mai vândute online se numără suplimentele alimentare, capsulele pentru slăbit şi cele pentru potenţă. „În farmacii, există puţine şanse ca medicamentele să fie contrafăcute. Însă pe internet se găsesc multe astfel de produse care ne pun viaţa în pericol. Cel mai des întâlnite sunt suplimentele alimentare, în special cele de slăbit, şi pastilele pentru disfuncţii erectile, cum ar fi Viagra”, explică specialistul de la ANM. 

Află mai multe despre acest subiect pe clicksanatate.ro

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri