Cum se face tratamentul ţintit pentru cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testele genetice şi tratamentele ţintite sunt viitorul medicinei personalizate FOTO Shutterstock
Testele genetice şi tratamentele ţintite sunt viitorul medicinei personalizate FOTO Shutterstock

Un nou test poate scana 58 de gene relevante din punct de vedere clinic, care pot predispune la cancer, şi pentru care există corespondenţă în ceea ce priveşte terapiile ţintite.

Până acum au fost identificate 138 de gene driver care intervin în apariţia şi în evoluţia ulterioară a cancerului. 58 dintre acestea sunt identificabile cu Oncompass, un nou sistem informaţional lansat în România. Totodată, acesta găseşte, cele mai eficiente terapii personalizate ţintite. Totul cu aceeaşi mostră de ţesut, care serveşte la examinarea mai multor gene simultan.

Diagnosticul molecular rezultat în urma acestei analize este integrat ulterior într-un sistem informaţional complex şi determină opţiunile terapeutice cele mai eficiente pentru fiecare pacient în parte.

Cu ajutorul lui, pacienţii cu cancer pot obţine informaţii referitoare la posibilităţile de tratament ţintite disponibile la nivel mondial, personalizate tipului de tumoră de care fiecare suferă. Tratamentul potenţial poate fi un medicament aflat deja pe piaţă sau aflat chiar în faza de cercetare clinică.

Peste 30 de medicamente ţintite pot fi recomandate de medicii specialişti oncologi pacienţilor care suferă de cancer şi peste 200 de molecule noi fac obiectul studiilor clinice pentru a fi înregistrate în viitor. Pe baza testului genetic, medicii specialişti oncologi din România vor avea posibilitatea de a integra diagnosticul molecular şi terapia ţintită într-o strategie personalizată fiecărui pacient. 

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite