Covidul de toamnă. Jumătate dintre pacienții răciți au, de fapt, boala declanșată de virusul SARS-Cov-2

0
Publicat:

Scăderea temperaturii a început să își spună cuvântul și este resimțită în creșterea numărului de pacienți. La unitățile medicale din Iași, spre exemplu, ajung, zilnic, zeci de persoane cu infecții respiratorii.

Viroze respiratorii SURSĂ Arhiva Adevărul
Viroze respiratorii SURSĂ Arhiva Adevărul

La Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași se prezintă, în fiecare zi, între 10 și 15 persoane care se confruntă cu virozele respiratorii, dar și cu prezența bolii Covid-19.

Așa cum era de așteptat, perioada rece își intră în drepturi, inclusiv din punct de vedere medical. Observăm o creștere destul de mare a numărului de pacienți care se prezintă în triajul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. Aceștia prezintă simptome specifice virozelor respiratorii. Mai mult decât atât, o parte dintre ei prezintă simptomatologie specifică și sunt diagnosticați cu boala Covid-19", a precizat dr. Florin Roșu, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași. 

Când este bine să solicităm ajutorul medicilor

Conform cadrelor medicale, Covidul de toamnă are anumite simptome care pot fi recunoscute cu ușurință. Astfel, în momentul în care acestea își fac simțită prezența, este bine să ne adresăm Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.

,,În acest moment, boala se manifestă cu angină, dureri în gât, febră, o tuse persistentă și o disfuncție respiratorie importantă. În fiecare zi se prezintă cam 15 persoane în triaj, iar dintre aceștia aproximativ șase au nevoie de o atenție sporită în cadrul spitalului, acest lucru însemnând internare și monitorizare. Sfatul nostru este ca la orice modificare a stării de bine a organismului să ne prezentăm în triajul spitalului. Astfel, putem să prevenim o patologie gravă, să o transformăm într-o patologie ușoară, ce poate fi tratată foarte ușor chiar la domiciliu", adaugă medicul ieșean.

Cum putem preveni îmbolnăvirea

Cadrele medicale mai transmit că, în această perioadă a anului, este foarte bine să aplicăm măsurile de prevenție. Astfel, purtarea măștii de protecție ar fi o măsură foarte utilă pentru evitarea îmbolnăvirii.

Totodată, vaccinarea rămâne una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a bolii, mai ales în cazul persoanelor care fac parte din categorii vulnerabile. Prin aceste categorii, susțin medicii, ne referim mai ales la copii, bătrâni, dar și la persoanele care suferă de alte patologii ce ar putea fi agravate de prezența virusului gripal sau de prezența Covid-19, boala declanșată de virusul SARS-CoV-2 și noile sale variante. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite