Articol publicitar

Cancerul de sân depistat la timp poate fi vindecat! Screeningul cancerului de sân

0
0
Publicat:

Screeningul cancerului de sân reprezintă testarea periodică, la intervale regulate, a tuturor femeilor din grupa de vârstă la risc (50-69) pentru a detecta prezența cancerului de sân.

imagine art 5 01 jpg

Deși screeningul cancerului de sân nu poate preveni apariția lui, poate ajuta la depistarea precoce a acestuia și astfel este mai ușor de tratat. Discutați cu medicul dumneavoastră despre testele de screening pentru cancerul de sân care vi se potrivesc și când ar trebui făcute acestea.

În România, screeningul mamografic se recomandă a fi efectuat între 50 și 69 ani iar în cazul în care rezultatul este negativ, se recomandă repetarea acestuia la 2 ani. În cazul în care există în familie cazuri de cancer de sân sau sunt prezente simptome specifice cancerului de sân, este recomandat să vă adresați medicului dumneavoastră cât mai repede posibil.

În politica programelor de screening, mamografia este în prima linie. Ecografia este folosită uneori la tumorile suspecte mamografic și pune, în primul rând, în evidență detalii privind arhitectura unui sân care poate fi o arhitectură normală sau patologică. Oricând se poate face o ecografie de sân, la orice vârstă. În general, ele nu sunt relevante dar pot fi utilizate atunci când există o simptomatologie. Femeile, de cele mai multe ori, se prezintă la o ecografie pentru că au mastodinie (durerea resimțită la nivelul sânilor) sau au motive să facă asta. Nu există nicio contraindicație în ceea ce privește ecografia.

Prin programele de sănătate publică, mamografiile se efectuează la femei între 50 și 69 de ani gratuit o dată la doi ani. În România există un program de screening care face teste gratuite la aceste categorii de femei. Informează-te: www.pentrutine.eu

Mamografia este o procedura de screening, care poate detecta cancerul de sân într-un stadiu incipient. Programează-te pentru un test gratuit de depistare a cancerului de sân!

Programează-te pentru un test gratuit de depistare a cancerului de sân!

Mai multe informații găsiți pe site-ul proiectului www.pentrutine.eu, accesând pagina de Facebook „Pentru Tine” sau la TelVerde (număr gratuit) 0800 410 020

Proiect „Creșterea capacităţii instituţionale și a competenţelor profesionale ale specialiștilor din sistemul de sănătate în scopul implementării Programului Național de screening pentru cancerul de sân” Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Contract de finanţare nr. POCU/259/4/9/120799 și implementat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite