Atrage sănătatea în casa ta cu Feng Shui
0Te-ai gândit vreodată că felul în care îţi amenajezi casa îţi poate influenţa starea de bine? Ei bine, da, te poţi bucura de o sănătate mai bună punând în aplicare câteva dintre principiile Feng Shui.
Feng Shui este o artă chinezească veche de peste 5000 de ani, care ne învaţă să trăim în armonie cu spaţiul personal. Potrivit acesteia, mediul în care trăim are un impact direct asupra tuturor aspectelor vieţii noastre: sănătate, dragoste, carieră, bani.
Cât priveşte sectorul sănătăţii, înţelepţii chinezi credeau că starea de sănătate este în strânsă legătură cu starea de spirit. Prin urmare, dacă neglijăm sufletul, el va începe să transmită corpului semnale pentru a schimba ceva. Din această cauză, în cazul unei boli, nu este suficient să stimulezi doar sectorul sănătăţii, ci trebuie să cauţi motivele nemulţumirii sufletului şi să stimulezi sectoarele respective.
Din perspectiva Feng Shui tradiţional, obţinerea unei bune sănătăţi depinde de mai mulţi factori. În primul rând, se analizează tipul configuraţiei energetice a spaţiului folosind formule care se bazează pe orientarea clădirii şi anul de construcţie. Apoi, se ţine seama de energiile Yin (statice) - care se acumulează în pereţii de la capul patului şi în alte locuri în care petrecem mai multe ore pe zi - şi de compatibilitatea noastră cu ele.
Există diferite “remedii” care ajută la pacificarea energiilor negative, cauze ale bolii: remedii de metal (clopoţei de vânt cu 6 tuburi metalice), remedii de foc (lumânări piramidale portocalii), fructul Wu Lou.
Cele 5 elemente pentru armonia Feng Shui
Apa corespunde nordului, culorilor negru şi albastru închis şi anotimpului iarna. Guvernează sănătatea, cariera şi viaţa personală. Simboluri: o fântână în miniatură sau un acvariu.
Lemnul corespunde vestului şi primăverii, iar culoarea reprezentativă e verde, benefică sănătăţii. Lemnul trebuie să fie prezent în orice spaţiu în formă vie: plante, flori.
Focul ţine de sud şi de vară. Guvernează relaţiile sociale, reputaţia şi faima. Poate fi reprezentat prin lumânări, lămpi, sobe, iar, dacă lipseşte, poate fi înlocuit cu obiecte de culoare roşie, purpurie sau portocalie.
Pământul exprimă ideea de centru, iar culorile reprezentative sunt maroul şi galbenul. Energia sa aduce confort, pământul fiind un simbol al stabilităţii. Poate fi reprezentat prin pietre, ceramică, lut şi cristale.
Metalul e simbolul toamnei şi al vestului, culorile care îl sugerează fiind auriu şi argintiu. Poate fi reprezentat prin statuete, figurine sau clopoţei, dar nu ascuţite.
5 trucuri pentru a spori bunăstarea
1 Aşază un obiect de metal sau nişte clopoţei de vânt în dreptul grinzilor, combat energiile negative şi atrag succesul profesional.
2 Pentru calmarea spiritului, este recomandat să asculţi muzică relaxantă: sunete de valuri, vânt sau apă curgând.
3 Nu aşeza patul sub un geam, într-o poziţie înspre care uşa se deschide direct sau între două uşi, cu capul spre peretele toaletei, în partea opusă unui colţ ascuţit creat de forma camerei. În plus, este bine ca patul să nu fie plasat cu capul pe acelaşi perete care conţine şi uşa, pentru că energia Yin din pereţi va fi deranjată de mişcările uşii.
4 Nu pune în dormitor televizorul, calculatorul sau echipamentul pentru exerciţii fizice pentru că distrug energia pozitivă, esenţială pentru un somn sănătos şi odihnitor.
5 Ţine toate uşile din dormitor închise noaptea, fie uşile de la dulapuri, fie chiar pe cea a dormitorului. Astfel fluxul de energie nu va părăsi camera, întărind sănătatea şi relaţia de cuplu.
Cum îţi păstrezi casa sănătoasă
E bine să ai un animal în casă: un câine, o pisică, un peşte. Ele activează energia Chi.
Aeriseşte fiecare încăpere cel puţin 20 de minute, zilnic. Ferestrele permit energiei Chi să intre în casă mereu proaspătă şi puternică.
Încearcă să menţii ordine în casă, este o regulă estenţială pentru Feng Shui.
Nu lăsa nimic stricat în casă. Dacă o uşă scârţâie, un robinet curge, repară-le. Orice formă de stres dezechilibrează armonia.