Andivele, recomandate bolnavilor de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andivele, recomandate bolnavilor de cancer
Andivele, recomandate bolnavilor de cancer

Cercetătorii francezi au descoperit recent că andivele au proprietăţi citostatice, fiind indicate bolnavilor de cancer. Nutriţioniştii mai recomandă aceste legume bolnavilor de ulcer, de hepatită, de enterocolită, de gastrită şi de diabet.

Spune-mi ce mănânci

Legume specifice perioadei de iarnă şi de primăvară, andivele sunt bogate în vitaminele A, C şi B, minerale (calciu, fosfor, fier, potasiu, magneziu), acid ascorbic, uleiuri volatile şi în caroten. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, recomandă consumul acestor legume pentru proprietăţile lor diuretice, depurative, tonice şi detoxifiante.

Reţeta săptămânii


Salată de crudităţi

Ingrediente
: 300 g andive, 200 g morcovi, 200 g ţelină, 200 g rădăcină de pătrunjel, o legătură de mărar, 300 ml suc de andive, cinci linguri de ulei de măsline.

Preparare. Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se taie cubuleţe mici, iar frunzele de andive se taie peştişor. Se adaugă mărarul tocat mărunt, uleiul de măsline şi ingredientele şi se amestecă foarte bine. Când se serveşte, salata se asezonează cu suc de andive. Cura cu această salată, care durează trei săptămâni, întăreşte vederea şi sistemul nervos.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite