Albirea dentară trebuie urmată de ocolirea alimentelor care pătează dinţii. Cum se obţine un zâmbet 3 D

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamentele de albire sunt eficiente timp de aproape un an
Tratamentele de albire sunt eficiente timp de aproape un an

O albire dentară 3D – noua tendinţă în materie – are efect între 8 luni şi un an şi se face în timpul unei singure vizite la dentis, dau asigurări medicii stomatologi.

Tratamentele-minune care albesc dinţii fără a le distruge smalţul chiar există, susţine dr. Laura Mocanu, specialistul în stomatologie generală al clinicii Art Implant, din Bucureşti.

Potrivit medicului, cei care-şi doresc să afişeze un zâmbet imaculat pe un chip bronzat în această vară sunt invitaţi să apeleze la albirea dentară 3D, ultima modă în materie de îngrijire a dinţilor.

Procedura are efect între 8 luni şi un an şi se efectuează în timpul unei singure vizite la medicul dentist. Mai întâi se face un detratraj şi periaj profesionale, după care continuă cu airflow. Dacă primele două curăţă foarte bine dinţii, atât la suprafaţă cât şi subgingival, airflow-ul desăvârşeşte efectul de albire cu ajutorul unui jet de aer, apă şi bicarbonat de sodiu, cu o presiune foarte mare, proiectat atât pe suprafeţele dentare, cât şi în zonele interdentare sau subgingivale, care sunt inaccesibile periajului manual.

„Jetul de apă care conţine particule abrazive de bicarbonat îndepărtează foarte eficient toate petele şi depunerile existente pe suprafaţa dentară, acţionând ca un medicament. În plus, procedeul asigură şi un masaj gingival eficient, care restabileşte circulaţia de tip terminal“, a explicat dr. Laura Mocanu.

Pachetul se finalizează cu o şedintă de albire Beyond (lampă cu plasmă), care în doar 30 de minute albeşte dinţii cu până la 8 nuanţe.

Conform specialistului în stomatologie generală, albirea dentară e recomandată, de două ori pe an, pacienţilor care nu au probleme dentare importante nerezolvate, precum carii sau retracţii gingivale.

„Foarte multă lume apelează la albirea dentară. Oamenii au înţeles că nu e nimic dăunător în această procedură atâta timp cât manopera medicală este 100% controlată. Nu are ce să se întâmple dacă nu se abuzează de această metodă. Cine mai are îndoieli, e bine să întrebe medicul specialist în estetica dentară, ca să înţeleagă exact mecanismul“.

Medicul de la Art Implant mai spune că, în luna iulie, pe lângă preţuri speciale la tratamentele de albire, pacienţii primesc cadou kituri de vacanţă pentru o curăţare completă.

Atenţie la alimentele care pătează dinţii după albire!

În funcţie de aspectul dinţilor, medicul poate recomanda, după procedurile de albire dentară, evitarea unor alimente care ar putea colora dantura, mai multe zile după tratament.

„În cazul în care pacientul nu ţine cont de aceste indicaţii şi bea cafea sau vin roşu, mănâncă zmeură sau struguri negri spre exemplu, dintele poate reveni la culoarea dinainte, mult mai repede“,conchide dr. Laura Mocanu.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite