Afecţiuni care se agravează primăvara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stările de somnolenţă pot fi alungate cu ajutorul unei diete cu spanac, urzici, lobodă, ridichi, nuci
Stările de somnolenţă pot fi alungate cu ajutorul unei diete cu spanac, urzici, lobodă, ridichi, nuci

Abia aşteptai să scapi de zăpadă şi de temperaturile scăzute, dar lunile de primăvară nu vin doar cu soare şi cu vreme bună, ci şi cu câteva boli de sezon. Află care sunt acestea şi cum te poţi feri de ele!

Anemia

Simţi câteodată că se învârte pământul cu tine şi ai o stare generală de somnolenţă? Ar trebui să iei în calcul o posibilă anemie.  

De ce apare? Anemia este o afecţiune care se dezvoltă  ca urmare a unui deficit de vitamine sau de minerale din organism. Poate fi vorba despre o carenţă de fier sau de vitamine din complexul B, ceea ce favorizează reducerea puterii de concentrare, apariţia oboselii şi a stărilor de ameţeală.

Ce e de făcut? În primul rând, este indicat să-ţi faci câteva analize de rutină. În funcţie de rezultate, medicul îţi poate recomanda un tratament pe bază de multivitamine. Nu uita să incluzi în dieta zilnică alimente hrănitoare din punct de vedere nutritiv - spanac, urzici, lobodă, ridichi, banane, migdale, nuci.

Conjunctivita alergică

Primăvara, nu doar căile respiratorii pot fi afectate, ci şi mucoasa oculară. Cea mai frecventă afecţiune la nivelul ochilor este conjunctivita.

De ce apare? Reacţiile alergice la polen sau la mucegaiuri de flori pot duce la instalarea conjunctivitei, care se manifestă prin lăcrimare excesivă, ochi umflaţi, strănut şi mâncărime intensă a pielii. De asemenea, conjunctivita poate fi determinată şi de reacţii la praf, păr de animale, mucegaiuri şi la anumite substanţe din produsele cosmetice.

Ce e de făcut? Dacă ai alergie la polen, trebuie să petreci cât mai puţin timp în aer liber. În plus, este necesar să-ţi protejezi ochii, să nu-i atingi înainte de a te spăla pe mâini şi să‑i ştergi cu un pansament steril cu apă fiartă, ulterior răcită (în cazul în care foloseşti apă de la robinet).

Atenţie!

Ochii nu se pansează, din cauza faptului că secreţia stagnează, iar germenii se pot înmulţi sub pansament. Totodată, este recomandat să mergi la medic pentru a-ţi prescrie un tratament antialergic!

Citeşte mai multe pe Clickpentrufemei.ro!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite