5 soluţii pentru a calma durerea de cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stresul, oboseala, tensiunea musculară sunt primele cauze ale durerilor de cap. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 8 din 10 persoane suferă dureri de cap apărute din aceste cauze. Pentru a le calma, nu este întotdeauna nevoie să deschizi trusa cu medicamente. Încearcă mai întâi o serie de soluţii blânde.

Deconectează-te!

Ia o pauză de la smartphone, tabletă, calculator. Conform unui studiu realizat de Societatea britanică de Fizioterapie, statul excesiv în faţa ecranului declanşează frecvent dureri de cap. Ele pot fi prevenite dacă se fac pauze de câte 5 minute, la fiecare oră de lucru în faţa calculatorului.

Bea apă!

O altă cauză frecventă a durerilor de cap este deshidratarea. De aceea, un pahar de apă băut atunci când simţi că te ia durerea de cap îţi poate readuce imediat starea de bine. De reţinut că doza recomandată pentru a preveni migrena este de 7 pahare pe zi, au calculat cercetători olandezi.

Aplică rece sau cald!

Dacă te confrunţi cu dureri pulsatile (simţi că îţi zvâcnesc tâmplele), încearcă un masaj blând cu cuburi de gheaţă înfăşurate într-un prosop. Este o formă de crioterapie care provoacă vasoconstricţie, ceea ce duce la calmarea durerii de cap. În schimb, dacă durerea se situează la nivelul cefei, este indicată căldura. O compresă caldă, o buiotă sau un produs de termoterapie poate fi exact ceea ce îţi trebuie.

Prepară o infuzie binefăcătoare!

Potrivit unui studiu al American Headache Society (Societatea Americană de Cefalee), combinaţia dintre ghimbir şi muşeţel reprezintă o soluţie naturală antiinflamatoare care calmează durerea în stadiul incipient. În acest scop se prepară o infuzie utilizând câteva felii de ghimbir şi o linguriţă/un pliculeţ de muşeţel. Se bea caldă, îndulcită cu puţină miere.

Automedicaţia, ultima opţiune

Dacă soluţiile anterioare nu au funcţionat, îţi rămâne ca ultimă opţiune administrarea unui antiinflamator non-steroidian (AINS) sau analgezic. Dar trebuie să ţii seama că este nevoie cam de 30 de minute pentru ca medicamentul să îşi facă efectul. În cazul în care durerea persistă, creşte în intensitate sau revine rapid, cel mai sigur este să consulţi medicul.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite