Opt remedii naturiste mai puţin cunoscute: cum poţi scăpa de negi, sughiţ, dureri de cap sau de gât

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măslinele reduc răul de mişcare. FOTO Shutterstock
Măslinele reduc răul de mişcare. FOTO Shutterstock

Toată lumea recunoaşte minunile medicinei moderne. Ce ne-am fi făcut fără un medicament precum penicilina, care tratează infecţiile? Însă la fel de eficiente precum medicamentele sunt şi alte obiecte pe care le foloseşti în viaţa de zi cu zi şi care au, de asemenea, puteri vindecătoare.

Publicaţia „Women’s Day” a identificat opt obiecte care pot înlocui medicamentele şi care au puteri tămăduitoare.

Banda adezivă pentru îndepărtarea negilor

În anul 2002, câţiva medici au comparat eficenţa benzilor adezive cu cea a azotul lichid în îndepărtarea negilor. După două luni în care negii au fost acoperiţi zilnic cu bandă adezivă şi s-a utilizat piatră ponce o dată pe săptămână pentru a îndepărta pielea moartă, 85% din verucile pacienţilor au dispărut, în timp ce îngheţarea a eliminat doar 60% din negi. „Întrebarea este dacă există ceva în adezivul chimic sau dacă acoperirea acestuia provoacă distrugerea negilor”, spune deramatologul Robin Blum. „Într-o altă ordine de idei, banda adezivă provoacă iritaţii care stimulează celulele imunitare ale corpului nostru să atace negii”, a adăugat medicul.

Crema mentolată care te ajută să respiri mai bine este benefică şi în cazul ciupercilor unghiilor

„Am auzit mulţi pacienţi care spuneau că masajul cu cremă mentolată nu îi ajută, dar nu înţeleg de ce”, spune doctorul Blum. Există persoane care susţin că mentolul din unguent distruge ciupercile, în timp ce altele sunt de părere că efectul sufocant al gelului este benefic.

Fulgii de ovăz calmează eczemele

„Ovăzul are proprietăţi antiinflamatorii”, spune doctorul Blum. Fie că este folosit ca o pastă sau se adaugă în cadă când faci baie, cei mai mulţi experţi recomandă alegerea ovăzului coloidal. Pe lângă faptul că reduce inflamaţiile, ovăzul are efecte antihistaminice. De asemenea, prin reducerea nivelului de histamină, care declanşează inflamarea, ovăzul previne ori reduce roşeaţa.

Respiraţia urât mirositoare poate fi combătută cu iaurt

„Iaurtul nu ar trebui să aibă niciun efect asupra bacteriilor care trăiesc pe limbă deoarece nu rămâne foarte mult timp acolo”, spune Robert Meltzer. Cu toate acestea, are un efect de neutralizare asupra acidului care se află oriunde între gură şi stomac. În timp ce iaurtul te poate scăpa de respiraţia urât mirositoare provocată de refluxul acidului gastric, de exemplu, acesta nu va avea niciun efect asupra respiraţiei urât mirositoare provocată de bolile pulmonare sau hepatice ori de gură, spune stomatologul Matthew Messina.

Zahărul te poate scăpa de sughiţ

În 1971, Edgar Engelman a efectuat un studiu pentru a afla daca o lingură de zahăr este într-adevăr un remediu eficient pentru sughiţ. El a adunat un grup de 20 de pacienţi care au experimentat episoade de sughiţ de câte şase ore. Fiecare dintre subiecţii testaţi a primit o linguriţă de zahăr alb granulat pe care să-l înghită, iar efectul a fost imediat. André Dubois, medic gastroenterolog în Bethesda, Maryland, a remarcat că „zahărul probabil acţionează pentru a modifica impulsurile nervoase care provoacă spasme muşchiului diafragmă.”

Muşcă dintr-un creion atunci când ai o durere de cap

Încleştarea dinţilor este un efect secundar comun al stresului. Potrivit lui Fred Sheftell, director al Centrului pentru dureri de cap din Stamford, Connecticut, atunci când ne încleştăm dinţii punem în mişcare muşchii care fac legătura între maxilar şi tâmple şi astfel se poate declanşa o durere de cap. Prin plasarea unui creion între dinţi, muşchii maxilarului nostru se relaxează, iar durerea este redusă. Remediul, însă, este valabil doar în cazul durerilor de cap produse de stres, nu şi în cazul migrenelor sau durerilor cauzate  de infecţia sinusurilor.

Măslinele reduc răul de mişcare

Potrivit „Bibliotecii Naţionale de Medicină” din SUA există o serie de simptome provocate de răul de mişcare, inclusiv hipersalivaţia, care este modul prin care organismul protejează dinţii de dozele mari de acid însoţite de vomă. Atunci când te simţi rău şi mănânci măsline dispare acest disconfort. Cu toate acestea, tratamentul este eficient doar în etapele timpurii de greaţă.

Gargară cu apă cu sare pentru durerile în gât

O durere în gât este un raspuns inflamator al ţesuturilor infectate, iar sarea ajută la eliminarea excesului de lichid pentru a reduce temporar tumefierea şi durerea pe care o provoacă. Adaugă sare în apă calduţă şi fă gargară, dar ţine cont că tratezi simptomele şi nu boala.

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite