Vremea în aprilie. Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi ridicate și ploi

0
Publicat:

Meteorologii anunță o lună aprilie atipică în ceea ce privește vremea, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, dar și cantități excedentare de precipitații în anumite perioade.

Luna aprilie vine cu temperaturi ridicate, dar și ploi FOTO Shutterstock
Luna aprilie vine cu temperaturi ridicate, dar și ploi FOTO Shutterstock

Potrivit prognozei meteorologice emise vineri, temperaturile vor înregistra valori peste media obișnuită pe tot parcursul lunii aprilie. Această tendință va fi vizibilă încă de la începutul lunii, notează meteoromania.ro.

Săptămâna 01.04.2024 – 08.04.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă. Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în sud-vestul țării.

Săptămâna 08.04.2024 – 15.04.2024

Temperaturile medii vor continua să fie mai ridicate decât cele specifice, iar cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, cu accent pe zonele montane.

Săptămâna 15.04.2024 – 22.04.2024

Indică o continuare a temperaturilor ridicate, cu valori ușor peste media normală pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi, de asemenea, ușor excedentar, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 22.04.2024 – 29.04.2024

În utlima săptămână a lunii aprilie, mediile valorilor termice se vor menține ușor peste cele specifice, iar cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Astfel, românii sunt avertizați să se pregătească pentru o lună aprilie neobișnuită din punct de vedere meteorologic, cu temperaturi mai ridicate și cantități sporite de ploaie.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite