Atenționare meteorologică de ultimă oră. Cod galben de vânt puternic în mai multe regiuni ale țării HARTĂ

0
Publicat:

Meteorologii au emis noi atenționări pentru vânt puternic și furtuni, valabile pentru joi și vineri în diverse regiuni ale țării. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că fenomenele meteorologice vor afecta mai ales nordul și centrul țării.

Cod galben de vânt puternic FOTO Inquam Photos
Cod galben de vânt puternic FOTO Inquam Photos

În intervalul menționat, începând de joi, ora 10:00 și până vineri, ora 21:00, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60...70 km/h.

De asemenea, în jumătatea de nord a țării, pe parcursul zilei de joi și în noaptea de joi spre vineri, instabilitatea va fi temporar accentuată, provocând averse pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice. În zonele montane, în special, se vor acumula cantități de apă de 15...20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Atenționare meteorologică: Cod galben

Interval de valabilitate: 28 martie, ora 10:00 – 28 martie, ora 20:00.

Fenomene vizate: Intensificări ale vântului.

Zone afectate:

Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul Munteniei, Crișana, local în Transilvania și Maramureș, în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, unde vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h.

FOTO ANM
FOTO ANM

Interval de valabilitate: 28 martie, ora 20:00 – 29 martie, ora 10:00.

Fenomene vizate: Intensificări ale vântului.

Zone afectate:

Crișana, Maramureș, nord-vestul Moldovei și local în Transilvania. În aceste regiuni vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h, iar în zona înaltă a Munților Apuseni și a Carpaților Orientali, rafalele vor depăși 90...100 km/h.

FOTO ANM
FOTO ANM

Astfel, se recomandă ca locuitorii din zonele afectate să fie precauți și să se informeze din timp despre evoluția vremii pentru a lua măsurile necesare în cazul unor situații de urgență.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite