Un val de căldură neobișnuită lovește România în weekend. În ce zone se anunță lapoviță

0
Publicat:

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în weekend. Sfârșitul de săptămână vine cu o vreme neobișnuită, o creștere spectaculoasă a temperaturilor. Țara noastră va fi lovită de un val de aer cald și umed, provenind din regiunea mediteraneană și nordul Africii.

Vreme de primăvară în majoritatea regiunilor FOTO Shutterstock
Vreme de primăvară în majoritatea regiunilor FOTO Shutterstock

În continuare, avem o vreme caldă(...), cu mai mult de 6-8 grade peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar. Este posibil ca ziua de sâmbătă să aducă un ecart între 13 până la 20 grade Celsius.

Chiar duminică, în același ecart termic vor fi 13-20 grade, cu o maximă în Capitală de 18-20 de grade.

Şi din punct de vedere al regimului de precipitații, este posibil să consemnăm mai ales sâmbătă, în jumătatea vestică a țării, ploi, iar la altitudini mari să vorbim și de precipitații mixte”,  a spus Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționalde e Meteorologie (ANM) la Antena 3 CNN.

De asemenea, specialistul a avertizat că în unele zone vântul va bate puternic, iar pe creste vor fi viteze care pot depăși 60-80 km/h, dar și în zonele mai joase de relief, în vest, în centru sau în partea de est-sud-est a țării.

Minimele se vor situa între 4 și 10 grade Celsius

Sâmbătă, 24 februarie, conforem ANM, valorile termice vor fi în continuare semnificativ mai ridicate faţã de cele specifice acestei perioade din an. În jumãtatea de vest a ţãrii vor fi înnorãri şi local va ploua. Vor fi mai ales averse, izolat se pot semnala descãrcãri electrice, iar cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 15…20 l/mp, în special în vestul Carpaţilor Meridionali. La altitudini mari vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasã sau ceaţã în extindere pe parcursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, cu precãdere la altitudini mari, dar local şi în vest, în centru şi în est-sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 20 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 4 şi 10 grade, uşor mai mici în depresiunile intramontane.

În București, temperatura maximã se va situa în jurul a 19 grade, iar cea minimã va fi de 4…6 grade. 

Unde sunt așteptate precipitații

Duminică, 25 februarie, regimul termic se va menţine cu mult mai ridicat decât în mod specific datei. Cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala local la munte şi pe arii restrânse în vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã şi la viteze mai mici în vest şi est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade. Pe areale mici va fi ceaţã.

În București,ntemperaturã maximã se va situa în jurul a 18 grade, iar minima va fi de 7 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite