MAE: Atenționare de călătorie în Franța. Cod portocaliu de vânt, ploi și inundații din cauza furtunii Louis

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie în Franța, în contextul avertizărilor meteo din această țară. 

A fost emisă o atenționare de călătorie în Franța FOTO PXHERE
A fost emisă o atenționare de călătorie în Franța FOTO PXHERE

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că METEO FRANCE a emis un cod portocaliu de vânt pentru 24 departamente din Franța, un cod portocaliu de ploi abundente și inundații pentru două departamente (Vendée și Deux-Sevres) și un cod galben pentru alte 65 de departamente, începând cu data de 22 februarie 2024, până la data de 23 februarie 2024, ora 00:00, din cauza evoluției furtunii Louis, în Marea Mânecii și Marea Nordului”, a transmis MAE .

Potrivit informării, „codul portocaliu de vânt a fost emis pentru Eure-et-Loir, Calvados, Eure, Manche, Orne, Seine-Maritime, Paris, Seine-et-Marne, Yvelines, Ardennes, Essonne, Hautes-Pyrénées, Hauts-de-Seine, Marne, Meuse, Pyrénées-Atlantiques, Seine-Saint-Denis, Val-d'Oise, Val-de-Marne, Aisne, Nord, Oise, Pas-de-Calais, Somme”.

De asemenea, autoritățile franceze recomandă cetățenilor să urmărească evoluția fenomenelor meteorologice. Cetățenii români se pot informa în timp real în legătură cu situația meteorologică accesând pagina de internet www.meteofrance.com.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatul General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

• Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

• Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

• Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

• Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe mai recomandă consultarea paginilor de Internet: http://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro și www.mae.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite