Prognoza meteo sâmbătă, 18 mai 2024. Vremea se încălzeşte: la cât ajung temperaturile

0
Publicat:

Potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, temperaturile vor fi în creştere în cea mai mare parte a ţării, ajungând şi până la 26 de grade, dar cerul rămâne mai mult înnorat.

Sâmbătă va fi cald, dar cerul rămâne mai mult înnorat, FOTO Shutterstock jpg
Sâmbătă va fi cald, dar cerul rămâne mai mult înnorat, FOTO Shutterstock jpg

Comparativ cu intervalul anterior, sâmbătă va fi mai cald faţă de alte zile ale lunii mai, temperaturile maxime încadrându-se în intervalul 15-26 de grade, în timp ce valorile minime se vor situa între 4 şi 13 grade, dar pot ajunge până la 16 grade, totuşi, în sudul Banatului şi în Dealurile de Vest.

Cel mai cald va fi în Maramureş, unde vor fi înregistrate 26 de grade, dar şi în Banat, în ciuda faptului că în zona de vest a ţării, după prânz, sunt anunţate şi ceva averse însoţite de descărcări electrice.

Meteorologii anunţă, însă, înnorări temporar accentuate cam toată ziua, mai ales în Transilvania, Maramureş şi Moldova. În zonele montane sunt prognozate averse, mai ales în zonele înalte, care pot fi însoţite de descărcări electrice. Local cantităţile de apă ar putea depăşi 10-15 l/mp şi, de asemenea, izolat vor fi condiţii de producere a grindinei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în partea de est a României. Noaptea, local, se va forma ceaţă.

Pe litoral

Pe litoral, vremea rămâne destul de rece, cu o valoare maximă medie de 17 grade în marea majoritate a staţiunilor, iar apa mării va avea în jur de 15 grade. Cerul va fi înnorat şi este posibil să plouă în reprize pe parcursul zilei.

 De asemenea, meteorologii avertizează că pe litoral vântul va bate destul de tare, putând ajunge până la 60 km/h.

Vremea în Bucureşti

În Capitală sâmbătă se va înregistra o încălzire a vremii, temperatura maximă încadrându-se în intervalul 22-23 de grade, în timp ce temperatura minimă va fi între 10 şi 12 grade.

Presiunea atmosferică este în uşoară scădere, iar cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab până la moderat.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite