Prognoza meteo pe patru săptămâni: temperaturi mai scăzute decât cele obişnuite pentru această perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea se răceşte la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie, înregistrându-se temperaturi mai scăzute decât cele obişnuite pentru această perioadă, dar apoi se încălzeşte din nou.

Temperaturile scad la sfârşitul lunii octombrie. Foto arhivă
Temperaturile scad la sfârşitul lunii octombrie. Foto arhivă

Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) este realizată în baza estimărilor meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, astfel că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

La sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie, spun meteorologii, temperaturile vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă, dar după acest interval se vor apropia de cele specifice perioadei, iar spre mijlocul lunii noiembrie chiar vor urca situa uşor peste acestea.

Săptămâna 21-28 octombrie

În cea mai mare parte a ţării, temperaturile maxime vor fi uşor mai mici decât cele specifice pentru ultima săptămână de octombrie. În ceea ce priveşte ploile, acestea nu îşi vor face apariţia decât rar şi local.

Săptămâna 28 octombrie - 4 noiembrie

Vremea va continua să se răcească, astfel că temperaturile medii vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane. Ploile vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar şi local deficitare în nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 4-11 noiembrie

Vremea începe să se încălzească uşor în toată ţara, astfel că temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 11-18 noiembrie

Începând din 11 noiembrie, mediile valorilor termice cresc şi se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite