Prognoza meteo, 30 iunie 2024: vreme caniculară, cu temperaturi sufocante. Unde vin furtunile

0
Publicat:

Meteorologii au anunțat că duminică, 30 iunie 2024, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi mai ridicate față de valorile normale pentru această perioadă din an, în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile sunt de nesuportat în foarte multe zone ale țării FOTO; Shutterstock
Temperaturile sunt de nesuportat în foarte multe zone ale țării FOTO; Shutterstock

Potrivit ANM, valorile maxime cuprinse între 29-37 de grade Celsius, mai ridicate în Bărăgan și sudul Moldovei. Temperaturile minime se vor situa între 12 și 22 de grade Clesius, cu cele mai mari valori în sudul și sud-vestul țării.

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă în jumătatea de est a teritoriului și ușor deficitar în rest.

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, la munte și local în Muntenia vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. La munte, media temperaturilor maxime se va situa între 19 și 23 de grade, iar media minimelor va fi cuprinsă, în general, între 11 și 14 grade.

În București, duminică, 30 iunie, cerul va fi însorit și șansele de precipitații sunt inexistente. Vântul va sufla slab, iar gradele din termometre vor indica aproximativ 36 de grade Celsius, o valoare mai ridicată decât este specific pentru această perioadă din an.

Cum va fi vremea pe 1 iulie 

Prima zi din iulie va fi cu temperaturi apropiate de 40 de grade, avertizează meteorologii. Săptămâna viitoare sunt așteptate însă și furtuni

Potrivit ANM, în prima săptămână din iulie, cu excepţia regiunilor vestice, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, mai ales în sudul şi sud-estul ţării.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest va fi excedentar, mai ales în vestul şi nord-vestul teritoriului.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite