Cum va fi vremea în weekend. Temperaturi scăzute, de până la minus 15 grade Celsius și ninsori

0
Publicat:

În acest weekend, temperaturile vor fi foarte scăzute. De săptămâna viitoare, vremea se va încălzi, mercurul în termometre urcând până la 8 grade Celsius, anunță meteorologii.

Paradisul alb de pe Valea Lotrului Foto Stațiunea Voineasa
Paradisul alb de pe Valea Lotrului Foto Stațiunea Voineasa

Vremea în zilele de 13 și 14 ianuarie 2024, este una de iarnă autentică. „Perioada mai rece va mai fi de interes la acest sfârșit de săptămână, deoarece maximele vor fi, în general, apropiate de normalul termic, chiar și cu valori negative, de la minus 5 până la 5 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul țării, de 5 grade Celsius”, a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, pentru Antena 3.

Temperaturile minime vor fi preponderent negative în toată țara pe timpul nopții, cu cele mai coborâte valori sâmbătă dimineața, de sub -10 grade Celsius, posibil chiar -15 grade Celsius în zonele depresionare din estul Transilvaniei, dar și în jumătatea nordică a Moldovei.

Și duminică vremea va fi asemănătoare. „Duminică, același ecart al valorilor de temperaturi la nivelul maximelor, cu valori de la -5 până la, cel mult, o ușoară creștere, 7… 8 grade Celsius în sudul extrem, dar minimele rămân negative, cu valori de sub -10 în depresiuni și în zonele centrale nord-estice, cu -5 grade Celsius în Capitală”, a adăugat directorul ANM.

Și vântul va bate cu putere, în general în zonele înalte. Vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 70-90 km/h, viscolind ninsoarea.

Săptămâna viitoare va debuta cu o ușoară creștere a temperaturilor. Pe timp de zi, se vor înregistra chiar și maxime de opt grade Celsius. Valori mai coborâte vor fi în zonele centrale și nordice ale țării.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite