Ger de crapă pietrele în România, unde se întorc ninsorile. Șefa ANM: „Minimele vor coborî la minus 13-16 grade, sâmbătă“

0
Publicat:

Sfârșitul de săptămână vin cu ger năprasnic. Meteorologii au anunțat că temperaturile vor scădea din nou accentuat, sâmbătă, înregistrându-se valori negative în majoritatea regiunilor. De asemenea, se întorc și ninsorile slabe.

Ger de crapă pietrele în weekend FOTO Shutterstock
Ger de crapă pietrele în weekend FOTO Shutterstock

Sfârșitul de săptămână va aduce din nou temperaturi în scădere, cu minime care vor coborî sâmbătă dimineață până la minus 13-16 grade, iar duminică dimineața minus 12-15 grade. Cel puțin până la mijlocul acestei luni vom vorbi de nopți și dimineți foarte reci și maxime diurne care în bună parte din țară vor rămâne la valori negative. Spre sfârșitul săptămânii viitoare este însă posibil să consemnăm chiar temperaturi de 9-10 grade în zona de sud-est a țării””, a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), conform România TV.

Ninsori viscolite în Carpații Orientali

Sâmbătă, 13 ianuarie, temperaturile se vor situa în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări și va ninge, slab, local în Maramureș și izolat în Crișana, Transilvania și Moldova, precum și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, iar pe crestele Carpaților Orientali rafalele vor fi în general de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea, dar ușoare intensificări se vor semnala și în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 5 grade, iar minimele între -10 și -2 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București, temperatura maximă se va situa în jurul mediilor multianuale, astfel temperatura maximă se va situa în jurul a 4 grade, iar minima va fi de -7…-5 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat.

Minime de minus 5 grade în Capitală

Duminică, 14 ianuarie, conform meteorologilor, valorile de temperatură vor fi în creștere față de ziua precedentă, astfel că în regiunile sudice se vor situa peste normele specifice perioadei, iar în rest vor fi în jurul normelor. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 11 grade, iar minimele între -8 și 2 grade. Cerul va avea înnorări și va ninge local la munte și în Maramureș și izolat în Transilvania și în nordul Moldovei, iar în Banat și Crișana pe spații mici vor fi precipitații mixte ce vor favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane (rafale în general de 80…90 km/h), viscolind ninsoarea, dar pe alocuri și în zonele joase, în special din sud. Izolat vor fi condiții de ceață.

În Capitală temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar minima de -5…-3 grade.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite