Coduri galbene de vânt puternic şi viscol în peste jumătate din ţară. În București, vreme anormală pentru data din calendar | HARTĂ

0
Publicat:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, atenţionări Cod galben de vânt puternic şi viscol, valabile până sâmbătă seara în peste jumătate din ţară. De asemenea, în București se vor înregistra în weekend precipitaţii mixte şi temperaturi maxime de până la 9 grade Celsius, potrivit Agerpres. 

Vineri, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55 - 65 km/h. FOTO: Shutterstock
Vineri, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55 - 65 km/h. FOTO: Shutterstock

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de vineri, între orele 10:00 - 22:00, în Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei şi în sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55 - 65 km/h.

FOTO: ANM
FOTO: ANM

De asemenea, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale de 90 - 110 km/h, va fi viscol şi vizibilitate redusă.

Al doilea Cod galben de intensificări ale vântului va fi valabil sâmbătă, în intervalul orar 5:00 - 22:00, în Oltenia, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei şi sudul Banatului. În aceste zone, vântul va sufla cu rafale în general de 55 - 65 km/h, iar în Transilvania vor fi perioade de timp în care va ninge viscolit.  

FOTO: ANM
FOTO: ANM

În Carpaţii Occidentali, Meridionali şi de Curbură, mai ales la peste 1.700 de metri altitudine, vântul va avea intensificări cu rafale de 90 - 110 km/h, se va semnala viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Meteorologii precizează că intensificări ale vântului vor mai fi şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (27/28 ianuarie) în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu viteze de 60 - 80 km/h.  

Vremea în București

Precipitaţii mixte şi temperaturi maxime de până la 9 grade Celsius se vor înregistra în Bucureşti pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă.

Astfel, în intervalul 26 ianuarie, ora 10:00 - 27 ianuarie, ora 8:00, în Capitală, cerul va fi variabil, cu probabilitate mai ridicată pentru înnorări şi fulguieli în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla moderat la slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade, iar cea minimă va fi cuprinsă între -7 şi -3 grade.

În cursul zilei de sâmbătă, între 8:00 şi 22:00, cerul va avea înnorări şi trecător se vor semnala precipitaţii mixte, slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, iar valorile maxime de 4 - 6 grade.  

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite