Cod Portocaliu de viscol în Carpații Meridionali și de Curbură. Cod Galben de ninsori în zona montana și de vânt puternic în Dobrogea

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie a lansat, azi dimineață, o avertizare de Cod Portocaliu pentru viscol în regiunile Carpaților Meridionali și de Curbură. De asemenea, au fost emise două atenționări de Cod Galben pentru intensificări ale vântului și ninsori abundente.

Noi atenționări meteo de viscol, ninsoare și vât puternic
Noi atenționări meteo de viscol, ninsoare și vât puternic FOTO meteoromania.ro

Cele două atenționări de Cod Galben se referă la intensificări ale vântului și ninsori abundente în zona montană, precum și pentru intensificări ale vântului în Dobrogea.

Potrivit ANM, de marți, ora 12:00, până miercuri, la ora 23:00, va fi în vigoare Codul portocaliu pentru Carpații Meridionali și de Curbură, unde, la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 90-110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

De asemenea, conform atenționării Cod Galben, de marți, ora 10:00, până miercuri la ora 8:00, la munte, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Cantităţile de apă vor fi local de 20-35 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60-75 km/h şi vor fi intervale cu viscol și vizibilitate redusă.

Intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 45-50 km/h vor fi și în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei și în estul Munteniei, subliniază ANM. Totodată, va fi Cod galben în Dobrogea, de marți, ora 14:00, până miercuri, la ora 10:00, unde vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55-60 km/h și izolat de peste 70 km/h pe litoral.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite