Cod portocaliu de averse torenţiale în mai multe județe din țară. Harta regiunilor afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o avertizare Cod portocaliu de averse torenţiale, pentru 12 judeţe și o alta - Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată - valabilă pentru opt judeţe.

Precipitații. FOTO Shutterstock
Precipitații. FOTO Shutterstock

Avertizarea cod portocaliu are interval de valabilitate: 9 iunie, ora 14 –  9 iunie, ora 23.

Afectate sunt județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava.

„În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore)”, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie, pe pagina oficială a ANM.

Zone afectate. FOTO ANM
Zone afectate. FOTO ANM

Instabilitate atmosferică temporar accentuată

Cealaltă avertizare, Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, este în vigoare de la ora 10 a zilei de vineri și rămâne valabilă până sâmbătă, la aceeași oră.

„În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, explică ANM.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite