Cod galben de ceață densă în 16 județe, inclusiv în București, până la miezul nopții

0
0

Meteorologii au emis vineri seara mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă pentru zone şi localităţi din 16 judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti, valabile până la ora 0:00, informează Agerpres.

Cod galben de ceață densă Foto Shutterstock
Cod galben de ceață densă Foto Shutterstock

Potrivit meteorologilor, în zona joasă a judeţelor Bacău şi Neamţ, dar şi în judeţele Botoşani, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Constanţa, Tulcea şi municipiul Bucureşti se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. În zona depresionară din judeţul Harghita, ceaţa va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

De asemenea, vor persista fenomene similare până la miezul nopţii în mai multe localităţi din judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Teleorman.

Pe de altă parte, în localitatea Şiria din judeţul Arad se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 60-70 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Meteo


Ultimele știri
Cele mai citite