Vremea la munte, în weekend. Cât de cald se anunță, unde sunt așteptate ninsori

0
Publicat:

În weekend, în zonele montane se anunță precipitații abundente, iar la altitudini mari va ninge slab. Din cauza temperaturilor ridicate, stratul de zăpadă depus la munte se va diminua.

Vreme caldă la munte FOTO Shutterstock
Vreme caldă la munte FOTO Shutterstock

Sâmbătă, 10 decembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se încălzește în toată țara, iar maximele vor fi cuprinse între 13 și 15 grade Celsius, în timp ce în Lunca Dunării se vor atinge chiar și 20 grade Celsius.

Minimele din noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi mai ridicate decât ar fi normal pentru începutul lunii decembrie, acestea fiind cuprinse între 3 și 10 grade Celsius, anunță kanald.ro.

Deși va fi neobișnuit de cald, ziua de sâmbătă va aduce un cer mai mult noros și precipitații sub formă de ploaie. În zonele montane vor fi precipitații însemnate din punct de vedere cantitativ, iar la altitudini mari va mai ninge slab. Din cauza temperaturilor ridicate, stratul de zăpadă depus la munte se va diminua.

Vântul va sufla slab și moderat la nivelul întregii țări, iar la munte și pe litoral vor mai fi unele intensificări ale vântului.

Precipitații mixte, duminică seară

Duminică, 11 decembrie, pe parcursul zilei vor fi ploi, iar din orele serii în vestul, centrul şi nordul ţării vor fi precipitaţii la început mixte, apoi sub formă de ninsoare. Vântul se va intensifica treptat în majoritatea zonelor, viteze mai mari urmând a se înregistra în prima parte a intervalului în Dobrogea, iar noaptea în Carpaţii Orientali şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 18 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 5 şi 10 grade Celsius. Dimineaţa, pe alocuri va fi ceaţă.

Vremea în Brașov sâmbătă, 10 decembrie

În Brașov se anunță o zi cu vreme mohorâtă, dar mai caldă comparativ cu zilele precedente. Cerul va fi mai mult noros, iar maxima din termometre va atinge 14 grade Celsius. Noaptea, meteorologii anunță ploi și un vânt slab și moderat, iar minima va fi de 7 grade Celsius. Doar în zonele montane înalte vor mai condiții de ninsoare și tot acolo vor fi și intensificări ale vântului.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite